søndag 22. februar 2009

Fra himmel til helvete

Det er vel sagt det som skal sies om helgens snøfall, men jeg kan ikke dy meg for å si litt mer. Fredagen begynte Bjørnar å måke taket. 280 m2 tak med litt for mye snø på. Etter harrytur på lørdag fortsatte takmåkingen når vi kom hjem. Arbeidsfordelingen her i huset blei til at jeg skulle måke terassen som måler ca 40 m2 siden Bjørnar tok taket. Ivrig gikk jeg i gang og nynna forsiktig på tiddeli bom. For å si det sånn så gikk det ikke lenge før det bare blei hutte meg tu. Det var skikkelig tungt og det varte ikke lenge før jeg gikk lei/sur.

Så stod jeg der da, stille, og så på fuglene som våget seg frem fra gjemselen. Stille til å begynne med, så braket det løs. Der stod jeg midt i innflyvingen og stillheten tok meg. Ingen andre lyder en fuglekvitter og lyden av snø som skled av greinene. De små små spurvene som veier ikke no laget akkurat så mye bevegelse i greinene at snøen raste av. Stille stod jeg og fulgte med og hørte kvittringen til de forskjellige fuglene. Det var morro når jeg klarte å finne ut hvem som laget hvem lyd. Du kan si det sånn at jeg skulle ønske jeg hadde fotoapparatet med meg...

Så kom lyden som lød som musikk i mine ører. Det var Bjørnar som var ferdig på taket og hadde tenkt seg inn. Han ropte ut til meg at: Kom inn å ta deg ei pause, så skal jeg hjelpe deg med resten etter vi har sett på skiskyting :o)

Ferdige ble vi og nå sitter han forspist i stolen og slapper av. Siden han har måka så mye som han har gjort, laget jeg middagen med et smil.

Del to i historien fra himmel til helvete er disse vottene. De blei strikket forrige lørdag og tovet tirsdag. Først 30 min på 40 grader. Litt lite tova, så jeg slang de med litt sengetøy på en times vask på 40 grader. Den ene votten havnet inni et putetrekk og blei mye mer tova enn den andre - for pokker! Ca 2 cm mindre både på lenge og bredde. Den som ikke havna i putetrekket var akkurat passe stor og akkurat passe tova. TYPISK MEG!!!
(Leses med sammenbitte tenner:) Det blir ingen pynt på dem og jeg skal bare bruke dem på jobb. de skal kastes de når sesongen er over.
Jeg er halvveis på et par til i hvitt.......

Har trimma KatteKattrine litt i helga med en liten stoffbit i enden av en trå. Den snart 15 år gamle katta tenner på alle plugger og går inn i leken som om det står om livet. Når leken er over durrer ho i stolen sammen med meg.

Pausestrikken går som vanlig. Er igang med å felle sokken jeg begynte med om lørdagen. En sokk i uka får være bra!

Søndagshilsen fra Kari Anne

4 kommentarer:

Yaness sa...

picture about china and hong kong
http://yaness.blogspot.com/

¨fruTicosus¨ sa...

Ja, men denne snøen hører jo h... til! Har en kjekkas her som skulle måkt garasjetaket ved forrige snøfall for å tjene litt penger. Han er fortsatt ikke i mål.
Vi var også på Harrytur, men så ikkeno til dere. Dere morgenfugler reiste vel tidlig dere, da, mens vi dro lenger utpå dagen. Det var et h.. å kjøre hjem fra Svinesund også. Tok Horten-Moss, men likevel var det en kamp.
Sees i morgen vel.
Hilsen ¨fruTicosus¨

Inghild sa...

Hi-hi-hi...... :-)
Mine votter tovet seg heeeelt perfekt!! :-)

Kate sa...

Hei!
Hyggelig å se deg igjen:-). Ja,nå skal det bli sying i rødt og hvitt.
Våren er på vei og da er det kos med litt farger....
Har linket bloggen din til siden min:-)