torsdag 5. juni 2008

Rosenes by

er Molde og ikke Bergen - jeg vet det men etter en høyst uventet weekend tur til Bergen med jobben kom jeg hjem igjen med så og si bare rosestoff. Å kalle det weekend tur når man er borte fra torsdag til lørdag, veit jeg ikke om er helt riktig, men jeg gjør det lell. Jeg kjøpte også to nøster Kauni garn og noen mønstre og et Marie Claire blad. Å ta bilde av alt blei liksom litt voldsomt, og etter å ha sett på haugen av nyinnkjøpte skatter tok jeg ut et lite utvalg:
Vakre stoff - ikke sant?!
Etter turen til Bergen dro mannen min og jeg rett på besøk til et vennepar av oss. Der var det disket opp med allverdens god mat og drikke. Vertskapet har høner og ei annen av gjestene er helt rå på å bake. Søndag frokost bestod da av:
Hjemmebaka brød og ferske egg!
To skiver blei alt for mye for meg så dette blei både frokost og lunch :o) Jeg pleier ikke å ha på grassløk, men det smakte godt. Skulle liksom være litt råflott da, å ha to lange grassløker på skiva siden jeg skulle ta bilde av herligheten. Bare så det er nevnt: Det var no herk å spise så lange grassløkstrå. Så de blei kutta opp rimelig kjappt:o)
Det å ta bilde av mat som nå er både spist og fortært er vel litt i meste laget, men her jeg sitter og skriver er det som om jeg kjenner lukta av nybakt brød.
Tilbake til søndag. Etter å ha kosa oss på verandaen med herlighetene beskrevet ovenfor dro vi på et hagesenter som ligger ca 40 min. kjøring unna oss. Optimistisk tok jeg med meg strikketøy og var sånn passe kvalm da vi kom fram. Vi kjøpte det vi skulle og med overfylt vogn/tralle, kjørt av min mann for anledningen, kom vi til en hindring i form av en omfangsrik mann (pratende i mobiltelefon, høyt, så alle på hagesenteret hørte hva han sa) som blokkerte veien vi skulle gå til kassa. Jeg fikk først et oppgitt blikk fra mannen min som etterhvert gikk over i svart! Så etter å ha tatt en manøver med ommentrent to hjul oppi et brett med lobelia kom han omsider forbi og sier til meg med en meeeeget innbitt stemme: Hadde det ikke vært for at vogna var fylt av blomster - skulle jeg kjørt'n rett ned!!
For å roe gemyttene kjøpte jeg ei flaske Glitre (det samme som Farris) som vi kunne ta på veien hjem. Sekker med jord ble lempet i bilen og blomster ble omhyggelig plassert her og der. Vel inne i bilen sendte jeg flaska med Glitre til mannen min, mens jeg dukka ned i strikkeveska. Bannskap og forbannelser slo i mot meg sammen med en dusj av Glitre. Flaska brusa kraftig over, det dryppet over alt. I sånne situasjoner har jeg lett for å le, noe som ikke akkurat hjelper på situasjonen for å si det sånn, men etter å ha tørka vekk det værste kjørte vi hjemover. Lunch blei spist, mannen min tok seg en velfortjent formiddagshvil, mens jeg og bikkja planta i kasser og krukker.......
Så om dagene vanner jeg tidlig og jeg vanner seint - du verden så deilig det er med sommer!!!
Solhilsen fra Kari Anne

3 kommentarer:

¨fruTicosus¨ sa...

He he, jeg regner med at det riktig lyste inni bilen deres da! Det pleier det å gjøre i gården hos oss i blant... Stoffene dine er sååå nydelige. Så nå blomstrer det vel både ute og inne hos deg, da.
¨fruTicosus"

Anonym sa...

Høres ut som du har hatt en flott helg, med mange begivenheter. Stoffene er nydelige, gleder meg til å se hva du skal lage.
Hilsen vigdis

Irmelin sa...

Det så ut som du har fått med deg mye fint fra Bergen ja - og så flink som du er til å sy så gleder jeg meg til å se hva du lager av det!
Kos deg med hage og håper linerla har roa seg litt nå?