tirsdag 22. april 2008

Pakke i posten!!

Se hva jeg fikk i posten om fradagen!! Nyskjerrig som jeg er klarte jeg ikke å vente med å åpne pakken til jeg kom hjem. Superfin lita veske til å ha i ei større veske, fikk jeg i posten fra Solveig
http://www.solgrim.blogspot.com/ fordi jeg var inne og kommenterte innlegg nr. 200 på bloggen hennes. Snakk om å være heldig da, pakke i poster bare fordi jeg var innom noen jeg har på favorittlista mi. Og ikke nok med det, det lå en sjokolade oppi pakke også. SMIL var navnet, og for å si det sånn rakk jeg ikke å ta bilde av den for den blei spist opp. Vurderte lenge å kjøpe en ny SMIL men lot det være. Solveig har også funnet ut at ei linerle kan bli ca 9 år, jeg veit ikke om jeg skal le eller grine jeg men denne uka har jeg tenkt å prøve å ikke la meg irritere over linerla. Vi får se hvor lenge det varer.......

Her er bildet av den fine veska:

Orange og fin er den inni. Den huser fortiden Lypsyl og andre små nødvendigheter som har en tendens til å ligge på bunnen av veska.

Tusen takk for kommentarer som dere legger igjen. Jeg syns det er veldig morro at noen der ute tar seg tid til å besøke meg!! TAKK, TAKK

Hilsen fra Kari Anne

søndag 20. april 2008

Helt blokka

Ikke jeg - men skjerfet jeg har strikka på den siste tiden ble blokka i dag. Nå skal det sies at jeg er helt nybegynner i blokking så jeg måtte finne min egen måte å gjøre det på. For å unngå at skjerfet skulle bli tråkket på av nyskjerrige bikkjer kunne jeg ikke ha det på gulvet, veggen var også uaktuelt, så jeg spente det opp på tørkestativet jeg har med vinger og lot det tørke der i solen i dag. jeg er fornøyd med resultatet. Det slapp litt farge når jeg skylte det opp og garnet falt litt sammen når det tørka. Men at litt volum forsvant gjør ikke noe, da kan jeg ha det dobbelt rundt halsen uten å føle at jeg får skjerfet i munn når jeg snakker.
Sånn ser skjerfet ut: Nærbilde av det 16 cm brede og 2,4 m lange skjerfet som er strikket på pinne 4:
Jeg tar sjangsen på å legge det vekk for sesongen, og håper jeg ikke får bruk for det før til vinteren. Hadde tenkt å ta bilde av den aller siste rest av snøen, men jeg var for seint ute, den var borte!! - ikke at jeg blei spesielt lei meg for det.....

For de av dere som lurer på åssen det går med linerla, så er ho her fortsatt.

I går hadde jeg hengt ut dyner og puter til lufting på verandaen, når jeg skulle ta inn dynene tok jeg en god innhalering i den nylufta dyna, lukket øynene og tenkte på hvor godt det lukter av nylufta dyner. Varmen bredde seg i kroppen og jeg kjente vårgleden spredte seg i kroppen, helt til jeg åpna øynene og fikk se fugledritt på dyna mi. For å si det sånn trenger jeg nok ikke å ta en dna test for å konstantere at det linerla som er synderen. Så fra lykke og idyll til forbannelse og irritasjon når jeg måtte til å vaske fugledritt av dyna før jeg kunne ta på nytt trekk. Så hvis du kjører forbi og ser jeg sitter vakt neste gang jeg skal lufte dyner med en hov innen rekkevidde forstår du hvorfor. Og for de som ikke leser dette innlegget og ser dyneluftevakta kan bare tro at det har klikka for meg:o)

Jeg lurer fortsatt på: HVOR GAMMAL BLIR EI LINERLE???

Hilsen fra Kari Anne

søndag 13. april 2008

Søndagskos

Etter noen dager med forkjølelse er formen tilbake. Siden jeg tydeligvis har smitta mannen min fant jeg det fornuftig å ta litt tid på syrommet sånn at han kunne slappe av foran tv og sappe rundt i fred og ro.
Deilig å sitte foran symaskinen siden skuldrene er litt kranglete etter strikking de siste dagene. Her er det jeg strikker på for tiden:
Garnet er fra Fjellrosas butikk og heter LORNA'S Laces, fargen heter 630 Bittersweet. Jeg strikker på pinne 4 og mønsteret heter Seafoam waves. Jeg har fra 1 til 3 kast på pinnen i mønsteret står det fra 2 til 4 kast. Vet ikke helt hvorfor jeg gjør det men det blei vel finest sånn da har jeg nok tenkt. Jeg tror jeg begynte 5 eller 6 ganger før jeg liksom kom helt igang.
Jeg er nå godt igang med det andre nøstet og strikkeveska jeg har brukt så langt begynte å bli litt liten:
Så etter å ha kjørt garnet fast i glidelåsen i garnet par ganger har jeg laget denne i dag, uten glidelås:
Det er forholdsvis dårlige antenneforhold på syrommet mitt (tror det er noe som forfølger meg). P1 er kanalen jeg får inn og siden jeg ikke har den beste sangstemmen for tiden, spara jeg Peter Jøback til en annen gang og hørte på radion. Vidar Lønn Arnesen og jeg sydde oss gjennom alle tiders blinkskudd. Jeg syns det var mye gammalt grums men kjente at jeg strøyk i takt etter ABBA's Money, money, money og tankene gikk til et skatteoppgjør som særdeles gikk i min fordel og feriepenger på konto ekstra tidlig, siden jeg har bytta jobb. Sømmen gikk utmerket, ikke plukket opp et sting i dag!!! Jeg leste meg gjennom oppskriften mens jeg sydde. Kuttet to av det jeg skulle kutte to av og sydde ferdig alt av samme farge sånn at jeg slapp å bytte snelle oftere enn nødvendig. Så kommer det en hit fra 1986, året jeg var russ, da kjente jeg at jeg gynget i takt med Billy Oceans When The Going Gets Tough, The Tough Get Going. Det var nesten sånn at jeg fikk lyst til å ta på hvite sokker og ha de uttapå buksebeina :o) I det jeg sydde den siste sømmen, og jeg dro ut siste halvmeter av undertåden og spolen var tom. Sånn har jeg det ikke ofte, det pleier å mangle 10 cm og alt det innebærer med spoling av ny spole og ekstra festing av tråd. Sånn ser den ut flat:
Etter nå å ha strøket ut bretten som syns så utrolig godt ut på bildet og husket å dra ut strykejernet, slapper jeg av ved dataen. Mønsteret til strikketøyposen finner du i hjertlige lapper av Lise Bergene. Jeg syr visst bare hennes ting for tida. Mønsteret finner du på side 49, det er Hanne som inspirerte meg til å sy akkurat dette mønsteret.
Terrorlinerla har hatt fri i dag høres det ut til, ho liker nok ikke regnvær. Jeg har surfet litt rundt på nett og jeg lurer fortsatt på: HVOR GAMMAL KAN EI LINERLE BLI??????
Perlene som hadde forsvunnet 2 innlegg siden har kommet til rette og heter Roccai Lined 4mm rose.
Jeg var innom hos Vigdis med strikkeveska jeg har sydd til ho. Oppi lå pulsvarmerne hun var så snill å være modell for. Ho blei veldig fornøyd!!
Nå venter Vestlandslefser og kakao på kjøkkenet.

Hilsen fra Kari Anne

fredag 11. april 2008

Strikkeveske og linerleterror

Her ser dere terroristen:
Ikke alle vårtegn er like koselige. For tre år siden ble vi kjent med denne Linerla. Jeg har alltid likt fugler og nyter å våkne til fuglesangen hver dag. Men denne Linerla har fått det til å stramme seg litt ved tinningene på meg. Når ho/han ikke er opptatt med å skite ned speilene på arbeidsbilen til Bjørnar, skitner ho/han ned stuevinduene våre. Jeg våknet om tirsdagen av en rar, men merkelig kjent lyd. Litt som en dryppende kran, men litt mer ugjevnt. Joda, når jeg entra stua så jeg en gammel kjenning på verandaen. Linerla speiler seg i vinduene og legger igjen visitkort som sakte men sikker siger nedover vinduene. Det er nå på tredje året jeg ikke kan ha bord og stoler på verandaen uten å måtte vaske før jeg setter meg. Jeg begynner å bli litt lei det for å si det sånn, så nå lurer jeg på: hvor gammel blir ei Linerle?
Bjørnar snakker om å kjøpe seg en sommerfuglhåv, og jeg tror ikke det er sommerfugler han har tenk å fange for å si det sånn......


For lenge siden sydde jeg denne, nå er den ferdig!

Hjertet er sydd av perler. Sånn ser baksida ut:
Vigdis (lillesøster) har lenge blitt lovet ei strikkeveske. Her er den:
sånn ser den ut inni:
Strikkeveska er sydd etter mønster fra boken: Vesker og bager, sy dem selv av Lise Bergene.

Har bruk mønsteret til rosa toalettveske på side 54, bare at jeg har brukt et stoff og ikke 4 som i boka.

Etter noen dager som tause Birgitte ser jeg fram til helgen. Håper at forkjølelsen forsvinner og at jeg får en produktiv håndarbeidsuke.

Hilsen fra Kari Anne