søndag 20. april 2008

Helt blokka

Ikke jeg - men skjerfet jeg har strikka på den siste tiden ble blokka i dag. Nå skal det sies at jeg er helt nybegynner i blokking så jeg måtte finne min egen måte å gjøre det på. For å unngå at skjerfet skulle bli tråkket på av nyskjerrige bikkjer kunne jeg ikke ha det på gulvet, veggen var også uaktuelt, så jeg spente det opp på tørkestativet jeg har med vinger og lot det tørke der i solen i dag. jeg er fornøyd med resultatet. Det slapp litt farge når jeg skylte det opp og garnet falt litt sammen når det tørka. Men at litt volum forsvant gjør ikke noe, da kan jeg ha det dobbelt rundt halsen uten å føle at jeg får skjerfet i munn når jeg snakker.
Sånn ser skjerfet ut: Nærbilde av det 16 cm brede og 2,4 m lange skjerfet som er strikket på pinne 4:
Jeg tar sjangsen på å legge det vekk for sesongen, og håper jeg ikke får bruk for det før til vinteren. Hadde tenkt å ta bilde av den aller siste rest av snøen, men jeg var for seint ute, den var borte!! - ikke at jeg blei spesielt lei meg for det.....

For de av dere som lurer på åssen det går med linerla, så er ho her fortsatt.

I går hadde jeg hengt ut dyner og puter til lufting på verandaen, når jeg skulle ta inn dynene tok jeg en god innhalering i den nylufta dyna, lukket øynene og tenkte på hvor godt det lukter av nylufta dyner. Varmen bredde seg i kroppen og jeg kjente vårgleden spredte seg i kroppen, helt til jeg åpna øynene og fikk se fugledritt på dyna mi. For å si det sånn trenger jeg nok ikke å ta en dna test for å konstantere at det linerla som er synderen. Så fra lykke og idyll til forbannelse og irritasjon når jeg måtte til å vaske fugledritt av dyna før jeg kunne ta på nytt trekk. Så hvis du kjører forbi og ser jeg sitter vakt neste gang jeg skal lufte dyner med en hov innen rekkevidde forstår du hvorfor. Og for de som ikke leser dette innlegget og ser dyneluftevakta kan bare tro at det har klikka for meg:o)

Jeg lurer fortsatt på: HVOR GAMMAL BLIR EI LINERLE???

Hilsen fra Kari Anne

10 kommentarer:

Anonym sa...

Så flott skjerfet ble! Det er nydelige farger. Håper dere snart kan få has på linerla. Her er måkene en større trussel. Håper det ordner seg.
Hilsen Vigdis

Inghild sa...

Skjerfet ble nydelig!

SiriL sa...

Det ble et utrolig fint skjerf!! Litt usikker på det med Linerla, men den blir nok ikke 90 år hihi
Ha en fortsatt fin kveld..

Havfrua sa...

For et nydlig skjerf du har strikket. Fargene var bare helt skjønn.

PerJorun sa...

Jeg har bestemt meg for å finne ut hvor gammel ei linerle blir. Oppdatering følger :-)

Mrs. Darcy sa...

Nydelig skjef i flotte farger!!

Solveig sa...

Eg fann ei "spør-en-ornitolog"side. Der var det svart på spørsmålet ditt:

LINERLE
Hvor gammel kan ei linerle bli?
(18.07.2005)


Den eldste linerla som er registrert ble i alle fall ni år og 11 måneder. Normalt blir de derimot bare noen få år gamle.
Frode Falkenberg (19.07.2005) #

Solveig sa...

Nydeleg skjerf, forresten

¨fruTicosus¨ sa...

Skjerfet ditt ble kjempefint. Vet ikke helt hva blokking er, men det får du forklare meg en gang. Og den lille veska du fikk var helt nydelig - MED kroklisse, hehe. Jeg er litt redd for "ville" fugler, så du får nok ingen hjelp av meg med linerlajakta, men lykke til!

Margrethe sa...

Flott skjerf! Jeg har lagt opp til et selv, men det går litt tregt...