onsdag 28. juli 2010

Sjalala

Jeg tror jeg er inne i en stim. Jeg tok meg selv i plystre mens bildene av sjalet blr lastet opp, det betyr at jeg er i godt humør! Dagen i dag har jeg helt fri fra alle forpliktelser og den nytes i fulle drag på syrommet (ref. forrige innlegg). Jeg kom over et blad fra 1986 tror jeg det var, med mønsteret på dette sjalet:

Heklet i Lanett, som nå er ute av produksjon, heklenål 3,5

Det skulle nemlig hatt en omgang til og frynser....

Herligheten måler 2,10 over skuldrene og er ca 1,10 fra nakke til rompe.

Jeg klør i fingrene etter å hekle ett til men garnet mitt er i flyttekasser i garasjen. Så jeg får se om ikke begynner å sy noe i steden..... lalala

Hilsen fra Kari Anne

Samsydd duk

I opprydningen vi holder på med i mitt barndomshjem har vi kommet over mange skatter. Noen av skattene var ikke helt ferdige, så mine søstre og jeg bestemte oss for å ferdigstille det vi trodde vi klarte å få til. Jeg tok med meg en liten duk som nå ferdig måler 51,5 cm på alle sidene!
Blomsterpotta arvet Bjørnar av sin bestemor - syns de passa litt sammen, duken og potta:o)

Jeg var veldig bekymret underveis om jeg fikk til å sy så fint som mamma hadde gjort og om merket etter en prislapp kom til å gå av i vask. Sømmen gikk greit - det var værre med prislappen. Dermed måtte jeg sprette av blonda, legge opp duken på nytt, og sy på blonda igjen. Det har jeg aldri gjort før og jeg grua meg til å sy blonda på igjen.

Det kunne sikkert blitt bedre, men jeg er fornøyd med åssen duken blei. I mai i år var det ti år siden mamma døde. Jeg vet ikke helt når hun begynte på duken men nå er den iallefall ferdig!!

Iveren over å få tatt bilde er visst større enn iveren med strykejernet ser jeg....

Putter på et bilde av rosene som blomstrer så fint i hagen nå.....

Hilsen fra Kari Anne

mandag 26. juli 2010

Se hun syr igjen :o)

To små frøkner på 3 og 5 år skal på ferie i dag. Turen begynner med 5 timer i bil. I går kveld fant jeg ut at jeg skulle sy en liten veske til dem med litt snop oppi :o)

Jeg fant fram på syrommet! Det hadde jeg ikke trodd siden rommet er ryddet for visninger og sofflageret er kraftig slanket. Jeg hadde noen lekre rosa fløyelsbånd som jeg sydde på....

- med en swarovski perle på, blei de utrolig søte :o)

Kroklisse i forskjellige farger for å skille hvem som er hvem. Lysegrønn sikksakk over den lyserosa kroklissa i fløyel...

Veskene blei hentet for ti minutter siden - og nå ser jeg jentene for meg: sukkerhøye med store kinn fylt med hubba bubba!!

Som vanlig kommer bildene opp i motsatt rekkefølge enn det jeg egentlig hadde tenkt. Det kommer vel av at jeg er innom her for sjelden tenker jeg.....

Etter jeg er ferdig med dagens plikter skal jeg prøve å få blokket sjalet som er ferdig heklet. Gleder meg til å se det på strekkbenken!

Håper du får en fin dag.
Hilsen fra Kari Anne

torsdag 22. juli 2010

Sommerblomster

Siden jeg ikke har så mye å vise til på håndarbeidsfronten, får jeg vise fram noen av sommerblomstene mine.

Et ferdigstrikket sjal ligger i en eller annen flyttekasse i garasjen, klar til å blokkes....

Jeg er snart ferdig med et sjal til. Sjalet hekles i lanett, en nydelig blåfarge som selvfølgelig hadde gått ut av sortimentet når jeg skulle supplere med et par nøster til. Fordelen med at jeg ikke fikk tak i mere garn er jo at sjalet blir fortere ferdig enn planlagt :o)

Vi skal flytte etterhvert og dagene går med til flytting og snart oppussing av nytt "gammelt" hus. Det er noe jeg gleder meg til!

Kommer sterkere tilbake etterhvert :o)

Hilsen fra Kari Anne