søndag 28. juni 2009

I full blomst

Det er ganske så spesielt å stå ved siden av Hurdalsrosa og høre det summer i blomstene. Humlene har det skikkelig travelt i dag. De jobber for fullt selv om gradestokken melder fra om at det er mer enn varmt nok. Jeg har mått ta meg en pause inne for det er ikke til å holde ut ute!

Det gjelder å nyte synet før kronbladene ligger på bakken...

På motsatt side av huset har jeg i år en gedigen klase/klatre rose. Den samme summingen er å høre her. Det må være " en million" roser på den, stakkar'n, som ikke får det stellet den fortjener...

Inne i rosebusken er det et par greiner med hvite enkle roser. Har ikke anelse hva de heter men har en liten mistanke om hvor de kommer fra. En gang for lenge siden fikk jeg en rot av farmor med en gammel rose som hun hadde hatt med seg da hun stiftet bo. Nå trives den i en jungel av røde klaseroser og det skal den få lov til! Skjør og tander som den er.

St. Hans aften var jeg sammen med min familie og grilla hos min søster med det store garnlageret:o) Gjett hva jeg kom hjem med!!! Deeeet lekre lilla sokkegarnet som hun hadde besilt fra England. I bytte skal hun få den røde toalettveska med hagedamen på. Vi tøysa og forhandlet over en lang tid. Min lillesøster reiste heller ikke tomhendt hjem, vi delte på et lekkert sjalgarn som jeg skal strikke pulsvarmere av og lillesøster skal strikke skuldervarmer.

Planenen om å tilbringe flere kvelder hjemme enn borte i uka som gikk røyk ganske fort! Fem kvelder på farta, bare to hjemme. Men nå er timeplanen tom for uka som kommer - så nå skal jeg slappe av og kose meg med varmen!
Det skal også sies at jeg var på en superkoselig personalfest om fredagen! God mat og godt drikke gjorde at lørdagen blei litt slitsom.... Lørdagskvelden var jeg i bursdag hos min venninde Lise, vi kosa oss og lo mye :o) Den kvelden går også innunder kategorien superkoselig!
Nå venter en kald smootie som Bjørnar har laga til meg - den må nytes før den blir til saft......

Avkjølende hilsen fra Kari Anne

søndag 21. juni 2009

Kraftig underskudd.....

Hvarnesfestivalen er over for denne gang. Vi hadde ingen forventninger til salget i lappeboden vår - noe som var like greit for vi hadde så godt som alt med hjem igjen. Jeg hadde alt med hjem igjen, og jeg depper ikke av den grunn. Underskuddet jeg pådro meg kom av at det var en lekker bod med blomster ved siden av vår bod. Rett foran oss var det en bod med deilig frukt og grønnsaker. Ikke nok med det var det et utall av lekre kaker og andre fristelser som jeg ikke kunne stå for og da blir'n jo blakk......

Stikk innom en tur tur til Mona og se bilde av boden vi hadde.

Noe jeg derimot er rik på er roser :o)

Hurdalsrosa strutter i knopper og jeg regner med at uka som kommer med varme og godvær kommer til å gjøre susen!

Pariserene i kassene venter på varme de også. Jeg har ikke plukket av en vissen gren enda siden jeg plantet for over 14 dager siden...


Her er den siste rosefangsten min. 3 potteroser plantet i en urne. De er hvite og bladene er mørke grønne - en vakker kombinasjon. Jeg fikk akutt lyst på panna cotta, siden de hvite kronbladene hadde små prikker som minner om kanelen i panna cotta'n....

Uka som kommer skal jeg ta det litt med ro og prøve å være hjemme flere kvelder enn jeg er borte. Til fredagen skal jeg på sommerfest med jobben, det gleder jeg meg veldig til!

Får håpe uka vil bringe varmt og godt vær sånn at vi kan nyte noen kvelder på verandaen uten varmedress!

Hilsen fra Kari Anne

torsdag 11. juni 2009

En dag fri!

I dag har jeg hatt fri og gjett om jeg har kosa meg! Dagen startet på syrommet. Englen hadde jeg stitcha fra før og i dag sydde jeg den inn i en toalettmappe. Sart rosa rutete stoff - litt tjukt, men lett og greit å sy av. Uventet besøk dukket også opp! Min søster tok turen sammen med vår niese som fikk lov å øvelseskjøre.

Jeg har mange ting på gang siden Hvarnesfestivalen nærmer seg med stormskritt. Hanne , Mona og jeg skal ha en liten stand med håndarbeidsting. Bare så det er sagt har jeg ingen forventning om å selge noe, men lager jeg en del ting har jeg noe liggende til gaver utover høsten :o)

Mens jeg tok bilder fikk jeg øye på busken i bakgrunnen. Den var full av blomster!

Nå er det bare en dag til på jobb før helga. Nå håper jeg varmen kommer, sånn at blomstrene mine vokser litt. Akkurat nå står de i stampe.
Nå roper syrommet igjen. Lydboken av Jan Guillou sin: Men ikke hvis det gjelder din datter venter i cd spilleren.

Torsdagshilsen fra Kari Anne

søndag 7. juni 2009

Søndagstur

I dag bestemte vi oss for å kjøre en tur siden det skyet til og begynte å regne. Vi hadde ingen mål for turen men kjørte mot blå himmel. Vi endte opp i Åsgårdstrand og Munchs hus. Her er spiseplassen hans:

Garderoben som var selvlaget ifølge guiden:

Det var også plass til en seng i flerbruksrommet:

Her er gjesterommet:

Turen endte opp i Larvik hos min søster Vigdis. Ho hadde kaffen klar :o) Nå venter syrommet og litt klesvask før jeg tar kvelden.

Hilsen fra Kari Anne

lørdag 6. juni 2009

Sommerblomster

Vinduskassene og noen urner på trappa er beplantet i dag!

Det er et must med hagehansker - jeg kan ikke fordra å få jord under neglene :o)

Vinduskassene fikk fem ville pariserer hver. Jeg har ikke prøvd disse før - får håpe jeg får de til.
De var så vakre der de stod på hagesenteret og det gjorde ikke noe at det var 30 % avslag på de heller.

I ampel på trappa kjøpte vi denne vakre pelargoniaen - eller pellis som de som har greie på det kaller de :o)

Bjørnar blei med på hagesenteret i dag, og det blei lettvint for meg. Jordsekkene vi kjøpte var på bilen før jeg fikk snudd meg og jammen betalte han ikke hele morroa også! Han er utrolig grei med meg :o) Men så fikk han pizzasnurrer som fredagsmiddag/kvelds, noe han syns er utrolig godt. Jeg tror han kunne spist snurrer hver dag!

For de som lurer så brygger jeg på en blå negl på storetoa. På jobben i går klarte jeg kunststykket å velve en krakk, en sånn som har plass til tre store eller fire små romper på, åppå toa, mens det var både voksne og barn til stede!!! Et kort øyeblikk trodde jeg at jeg skulle svime av, så unnskyldte jeg meg og gikk over i et annet rom for å kjenne etter om toa fortsatt hang på. Dæven så vondt det gjorde! Men jeg sa ikke et eneste stygt ord høyt og det er jeg fortsatt forundret over :o) Krakken traff storetoa akkurat i neglrota og toa er fortsatt skikkelig øm. Jeg skal tilbringe kvelden i stolen med beinet høyt, så i morra er nok skaden glemt - får jeg håpe.

Nå tar jeg med meg et håndarbeide og krabber under pleddet i godstolen....

God lørdag fra Kari Anne

mandag 1. juni 2009

En herlig dag !

Her ser dere teppene jeg holder på med. Det blå teppet er virkelig en årgangsufo som fortjener ferdigstillelse. Jeg har i alle fall kjøpt stoff til ramme, så ingenting hindrer meg i å få det ferdig innen kort tid :o) Jeg hadde ikke ork til å stryke teppene før fotografering. Jeg svettet bare ved tanken.....

Her er teppet jeg har sydd av stoffpakken jeg kjøpte hos Kathrines Quiltestue tidligere i år. Lurer på åssen ramme jeg skal ha - hvis jeg skal ha noen? Teppet hadde kanskje også trengt en rad til sånn at det blir 5 x 8 blokker.

Men så er det sånn at jeg liker at teppet har like hjørneblokker. Jeg kan jo selvfølgelig ha en kant oppe og nede som tilsvarer bredden på en blokk. Men da er det valgets kval åssen stoff jeg skal velge.. Vi får se hva det blir til!

Vi har hatt gjester i dag. Bjørnar grilla okse- og svinekjøtt og jeg laga pastasalat. Vi har kosa oss ute i skyggen, for i sola blei det for varmt. Måtte været vare en stund til :o)

Uka som kommer til å gå som en røyk. Jeg har allerede planer for både tirsdag og onsdags kveldene - vips så er det helg igjen.

Håper du også får en fin uke! Jeg har i allefall store planer for å gjøre det beste ut av uka mi :o)

Hilsen fra Kari Anne

#7 og # 8

Sokkepar #7 og #8 er ferdig. Et par i str. 37 og et par i str. 30. 20 gram garn igjen - som jeg vurderer å kaste:o) Vil også spesielt gjøre oppmerksom på den blå himmelen som skimtes gjennom skogen. Vi har ikke sett en sky på tre dager - herlig!!!

Vi planta i bryggepanna i går

Noen med lys midt og noen med cerise midt. Tror herligheten heter pelargonia?

Jeg har hatt denne type blomst før. Hvis sommeren blir bra - strutter snart bryggepanna over av blomster. Det gleder jeg meg til!
I morgentimene i dag har jeg sydd sammen to tepper som var nesten ferdige. Jeg har en tendens til å gi meg når jeg nesten er ferdig med et prosjekt - det skal jeg skjerpe meg på. Nå lurer jeg på om jeg skal vente med å vise teppene fram til de er ferdig quiltet, eller vise de nå? Jeg ivrer etter å vise fram. Akkurat nå er det for varmt til å quilte store ting........

Nå venter stolen i solen - vi får gjester i dag og det skal blir koselig :o)

Hilsen fra Kari Anne