søndag 31. mai 2009

Sommeren er her!

Vi har hatt besøk av Fant. Han koser seg som vanlig på teppet i sofaen og sover godt.

Brudespireaen blomster - vakker og hvit

Aksjon brune legger har startet! Jeg satt ute en snau time i går, og situasjonen har gått fra kode brun til kode rød.
Det er ikke bare leggene som fikk farge, føler meg faktisk litt som Helene harefrøken - lyse, lyse rød på snuten :o)
Vanligvis trenger jeg en hel sommer på å få farge. I år klarte jeg det på en dag, tror det har noe å gjøre med at jeg duppet av i stolen. Jeg har blitt rød, men ikke mørkerød og varm. Så dagen i dag blir i skyggen og litt på syrommet. Blokkene til teppet er ferdig sydd, så det skal jeg sy sammen i dag.

Solskinnshilsen fra Kari Abbe
P.S. Det blei årets skrivefeil:o), men jeg lar den stå. Nesa er nemlig potte tett og hvis jeg sier navnet mitt høyt høres det nok ut sånn som det er skrevet....

lørdag 23. mai 2009

Dagens...

Enda en toalettmappe - sydd av restene etter slumreteppet jeg sydde for ikke så lenge siden. Bitene har jeg kuttet på 1 3/4".

Den skal få glidelås i morra - eller en annen dag....

I kveld har vi hatt besøk av pappa og laga jeg pizzasnurrer. Her ser dere åssen jeg ser for meg åssen en pizzasnurr hadde blitt dekorert og servert på en gourmetrestaurant :o) Både Bjørnar og pappa rista litt på hodet av "stuntet" mitt. De syns det var en smule rart å ta bilde av mat.

Denne karen her så jeg ved siden av tørkestativet i dag. Vakker liten skapning i blank svart drakt.

I morgen har jeg ikke noe på programmet - jeg skal bare slappe av. Yr sier at det blir sol, så det kan hende jeg starter prosjekt brune legger i morra. Vi får se.

Nattahilsen fra Kari Anne

Nye naboer

Nå er lamma blitt så store at de har kommet ut på beite. Det er ikke noe som slår det å sovne/våkne til breking og sauebjeller :o)

Siden gaupa forsynte seg av fjorårets flokk tror jeg at sauene blir på beite i nærheten fram til høsten. Det er jeg glad for!

Nå skal jeg sy en time før huset skal vaskes...

God helg fra Kari Anne

torsdag 21. mai 2009

Noen ganger

er det alright, og noen ganger har ting en tendens til å ta helt av. Jeg snakker om teppet jeg holder på å sy. Det hele startet mandag, jeg fikk forandret vakt på jobben og sluttet halv to. Det gjorde at jeg hadde mye tid til overs før jeg skulle på lappeklubb klokka sju. Det er da jeg , av erfaring, burde dra på handbrekket og tenke over ting både tre og fire ganger før jeg setter i gang. Det gikk som det ofte gjør, jeg satte igang å kutte stoff til et teppe uten helt å tenke over hvor mange biter som krevdes. Det resulterte i at jeg tok litt av i kutteprosessen og har antakelig kuttet nok stoff til tre tepper! Her er teppet jeg begynt å sy på.....

Nå skal jeg ikke på jobb igjen før mandag og det skal bli spennende å se hvor mye jeg får sydd i helgen.

I går kveld hadde vi en lynvisitt av min svogers engelske kusine og hennes mor. Det er akkurat som om tunga hovner opp til dobbel størrelse når jeg skal snakke engelsk. Jeg vet hva jeg vil si men det er så vanskelig å få sagt det.

Jeg hadde planer om å ta med meg strikketøyet ut i solen når jeg var ferdig med dette innlegget, men nå regner det så det spruter i bakken. Det blir nok til at jeg stuper inn på syrommet i steden. Leggene får heller brunes i solarium ser det ut til!

Hilsen fra Kari Anne

lørdag 16. mai 2009

Rødt, hvitt og blått

Mens rørleggeren (les Bjørnar) har sett en dvd som jeg ikke hadde lyst til å se, har jeg vært på syrommet. Det er noe jeg har gått og tenkt på lenge som jeg fikk sydd i dag.

Jeg hadde en ferdigquiltet bit av noe blått, stoff som jeg kjøpte på quilte.net, og vips

Så har jeg sydd en sminkepung, eller strikketøyveske om du vil....

Eplet måtte jo med siden jeg manglet et innslag av den fargen, i anledning dagen i morra.
Veska er sydd med løst for, og det er bare toppen som er quiltet med vatt. Designet er noe jeg har funnet på, og veska har god plass til et 150 gram's nøste. Tror jeg skal runde av hjørnene på den neste jeg skal sy. Trådene skal jeg feste i kveld, bare måtte knipse mens det var litt sol igjen....

Nå venter en dusj så skal vi på besøk til gode venner for å se på EuroSong eller Grand Prix som jeg fortsatt kaller det.

Hilsen fra Kari Anne

Den som sover...

For noen betyr det lite om det er mandag eller lørdag, formiddag eller ettermiddag. Bare magen er mett av deilig eksklusiv kattemat fra små gullbokser, sover man godt. Hun høres over store deler av huset, hvis jeg lurer på hvor hun er så er det bare å gå etter lyden.....

En annen lyd i huset i dag, har vært rørleggeren. Bjørnar har fiksa en vannlekkasje som vi hadde i kjøkkenbenken. Da kommer det gjerne noen strofer når det ikke går som det skal, men han fiksa det til slutt!! Han måtte to turer i butikken, for han fikk ikke de riktige delene den første gangen. Du verden så deilig det er når sånne vanngreier er fiksa og alt fungerer som det skal. Jeg må også legge til at jeg er veldig flink til å holde ting, komme med oppmuntrende kommentarer underveis og å finne på noe annet når jeg ser det begynner å gnistre fra topplokket til han som ligger i en meget ubekvem stilling i kjøkkenskapet....

Jeg er forkjøla og har vært hjemme fra jobben i to dager. Har ikke produsert noe hverken på pinner eller symaskin, men jeg har hørt en bok: Liza Marklunds en plass i solen. Jeg lånte den på lydbok av ei venninne. Det passet veldig godt å ligge i stolen, under mitt nye lappeteppe og bli lest for. Formkurven er stigende, hus og klær blir klargjort til den store dagen i morra.

Håper dere alle får en fin 17. mai!

Hilsen fra Kari Anne

søndag 10. mai 2009

Helgens produksjon

Jeg ska være med på festival 20. juni og der skal mine syvenniner og jeg ha noe småtteri for salg.

Toalettmapper er jo veldig kjekt å ha, den har allerede blitt godkjent av min søster - som skal få den til jul hvis jeg ikke selger den :o)

Tutten denne gangen fikk en knapp. Jeg hadde tenkt å ha perle på, men den som kom nærmest i farge var røde treperler og de veit jeg ikke åssen oppfører seg i vask.


Laget en liten bunn, sånn at hvis ønskelig kan den stå av seg selv....


Pæretreet mitt blomstrer! Hvert år høster jeg 10 -15 lilla plommer fra treet. Det har stått i 10 år nå, og hvis Bjørnar får det som han vil så sager vi det ned i sommer. Blomstene er så vakre og skjøre..

KatteKattrine har tilbragt dagen under dyna i senga. Det holder jeg med ho i for det har vært kaldt i dag

Får håpe varmen kommer til uka! Jeg lengter etter sommeren!!

Nå har jeg begynt på brainless sokker igjen. Har nå mått begynne i andre enden av nøste, det er fjerde eller femte gangen jeg prøver på brainlessmønsteret - tråden begynner å bli slitt. Bjørnar har veldig morro med det. Han mener at sokkene er utslitt innen de kommer på foten. Får inderlig håpe at jeg får de til denne gangen!!!

Hilsen fra Kari Anne

I min søsters hage

Morelltreet er i full blomst

Her kan humler og bier slappe av etter dagens flytur


Primula

Fylt hvitveis


Gulveis


Takk for omvisningen - jeg kommer snart tilbake!

Hilsen Kari Anne

søndag 3. mai 2009

Fiskeveske

Her ser dere det jeg har sydd på den siste uka. Det går smått, jeg har ikke så stor håndarbeidslyst om dagen. På jobben har jeg ikke hatt håndarbeide med meg på 14 dager, og de merkes på produksjonen.

Har stitcha en fisk fra et amerikansk mønster og fant stoff som jeg hadde tenkt :o)

Størrelsen på veska blei det den blei siden den rutete lappen var det siste jeg hadde igjen av det stoffet.

Baksiden har striper som var likt stoffet på fronten trodde jeg helt til jag skulle sy stoffene sammen. Derfor måtte jeg ta inn smårutene sånn at ikke det syns når stripene ikke matchet.
Glidelåsen skal jeg prøve å få sydd i seinere i kveld, hvis jeg orker etter en tur på tredemølla....

Jeg har kjøpt inn noen få blomster, siden jeg har erfaring med at det kan komme frost helt til slutten av mai. Men litt pynt på trappa må man ha!

Tusenfryd og stemor tror jeg tåler en kald natt på trappa, vakre er de i alle fall.


Noen venniner har fått meg med på trimturer et par ganger i uka. Støl og stiv etter å ha forsert bakker og klatra lier, men med et inderlig håp om at kondisen blir bedre etter hvert, henger jeg med så godt jeg kan.
Det har vært supert med en ekstra fridag denne helga! Jeg hadde store planer om å strikke branlessokkene jeg er ivrig etter å få til. Det krever fred og ro i heimen og siden jeg er hjemme aleine til lørdagen tror jeg at jeg utsetter strikkingen til da.

Hilsen fra Kari Anne