søndag 26. april 2009

Familiesøndag

Har i dag hatt besøk av hele min familie. Vi har kosa oss på verandaen i hele ettermiddag, og når sola gikk ned trakk vi inn.

Invitasjonen frista med nybakte horn med innbakt ost og skinke. Jeg bakte nesten 50 horn og vi åt oss gode og mette alle sammen.

Inghild hadde med fristende strikkebøker, med oppskrifter på det siste innen sokker. Det er nok viktig å ha med at boken er nå utsolgt fra forlaget så det var en eksklusiv opplevelse!!

Vigdis hadde med seg nybakt brød! Pappa tok med seg det ene for å dele med farmor, og jeg gleder meg allerede til i morra til hjemmebakt brød på nista.


Inghild strikket på nok et par sokker og Vigdis heklet på en jakke. Jeg var vertinne og varta opp gjestene det beste jeg kunne.

Det er ikke ofte at alle er samlet på en gang, så denne dagen blei spesiell!

Nevøen min lærte meg mange skate uttrykk og niesen min viste fram replikkene hun har i sommerens oppsetning av Oliver Twist hvor hun skal spille Rose.

Nå venter jeg bare på at KatteKattrine skal våge seg ned fra skapet. Ho har vært oppå der i hele ettermiddag. Jeg får åpne en av de eksklusive boksene med kattemat, så tenker jeg ho kommer ned.

Nå skal jeg slappe av med stitchery og lade opp til en ny uke på jobb!

Hilsen fra Kari Anne

søndag 19. april 2009

Ferdig !!

Nå har det seg at jeg hadde tenkt å ha teppet øverst og blåveisen nederst - men sånn blei det ikke i kveld. Nå gidder jeg ikke å laste opp på nytt så det får være som det er, når det ikke vart som det sku....

Ingenting kan måle seg med blåveis. De er så utrolig vakkre! I ettermiddag var jeg i lia som jeg gikk i som lita jente, og det blomstrer like mye som jeg kan huske.

I iveren etter å ta bilder glemte jeg helt skrekken for å møte orm. Det sier veldig mye!
Både lukta og fargene er VÅR for meg. Nå venter jeg bare på at siste rester av snø skal forsvinne fra plenen sånn at jeg kan ta fram riva og begynne på "våronna".

Teppet jeg har sydd på i det siste er ferdig! Jeg blei veldig fornøyd med resultatet. De stive skuldrene fra quiltingen i går er ristet ut på tredemølla i dag. 31 min og 27 sek rask gange med små innslag av lett jogging :o) (Ja, jeg er skikkelig sår i musklene, der du veit)
Bjørnar var så snill og holde teppet opp for fotografering. Han rista lett på hodet da jeg sa vi måtte ta bildene en gang til, siden jeg så at teppet ikke var helt slett.

Lett hoderisting fulgt av spørrende blikk kom da jeg spurte om han kunne snu teppet opp ned også. Jeg syns det blei så dumt å snu det på datan. Snill som han er snudde han teppet, jeg lata som jeg ikke så blikket han sendte før han lurte på om jeg snart var ferdig. Greit med mannfolk som bare gjør som de blir bedt om - iallefall noen ganger.

Teppet har jeg sydd etter en av bøkene til Lise Bergene og herligheten måler 120 x 180 cm. KatteKattrine har prøve ligget teppet og da er det vel gjodkjent :o) Lukkekanten tok jeg i et smårutete stoff fra Stoff og Stil.

Søndagshilsen fra Kari Anne

lørdag 18. april 2009

Quilting pågår....

Teppet er nå ferdig sammensydd, bakstykke er vasket og tilpasset. Maskinen er flyttet ut på kjøkkenet og jeg har begynt quiltingen. Skal si jeg er ute av trening. Det blei noen skikkelig skeive sømmer til å begynne med, men pytt sann, jeg gidder ikke å plukke opp! Hvis jeg fortsatt irriterer meg over skjevhetene når jeg skal quilte teppet på langs, så skal jeg plukke opp. Det er litt trått å quilte et teppe med flanell bakside. Det glir tregt på sybrettet, trøsten får være at det er så utrolig godt og varmt å ha over seg når det har flanell bak.
Får håpe resten av sømmen går greit for da kan jeg sy lukkekant i kveld:o)

God helg fra Kari Anne

mandag 13. april 2009

Alle gode ting er tre -

den fjerde følger gjerne med, heter det i ordtaket. Jeg har sydd fire, så godt som identiske små kjekt å ha i veska mapper. En til hver av de jeg jobber på samme avdeling med. Det skulle egentlig være en god påske gave med innhold - det blir en vel overstått påske gave uten innhold. Det blei spist opp i påska :o) Neida, det blir lissom litt teit å sende med påskemarsipan nå når påska er over. Den jeg leverte fra meg i dag var med innhold - men så var ikke påska over heller.

Sånn ser de ut inni - ingen lommer, bare kjedlig stoff uten mønster...

Her ligger KatteKattrine og lader batteriene

Her ser dere hvorfor! I påska har jeg hatt min far på besøk og han er den ukrona fuglekassekongen!! Vi fant ut at det er like greit å lage fem som en og siden jeg praktisk talt bor i skauen har jeg ikke noe problem med å finne plass til dem.

Det ligner litt på en rekkehusvariant sånn de står nå, de skal henges opp denne uka siden ankomsten av Linerle er meldt fra litt lengre sør i bygda. KatteKattrine trenger nok fullada batterier skal ho greie å holde oppsyn med alle kassene. Jeg kan berolige mine lesere at ei katte full av eksklusiv kattemat fra små hermetiske gullbokser ikke er særlig intressert i å klatre så veeldig høyt over bakken. Ho har dessuten fylt 15 år og tilbringer fortsatt store deler av dagen i drømmeland - gjerne under dyna mi.

Jeg syns alle bildene er litt blasse, men sånn er det når det meste skal foregå på kvelden. I dag er jeg ferdig med toppen på teppet jeg holder på med - og har funnet fram en gammel ufo som er hengt opp på veggen for sammensying.
I kveld har vi vært en tur i Tønsberg med et vennepar. Først spiste vi god mat på O's og etterpå var vi på kino og så Gran Torino. I morra er det jobb igjen og jeg gleder meg. Det skal bli deilig å komme igang igjen og få litt rutine i hverdagen igjen.

Jeg håper på en produktiv uke - det er akkurat som om arbeidslysta kommer i takt med at snøen forsvinner! Snart kan jeg komme meg bort til tørkestativet - det er ikke noe som lukter så godt som klesvask som har hengt ute. Sender noen ønsker om varmt vårvær med mye sol! Så får vi se om jeg får mine ønsker oppfylt.....

Ha en fin uke - hilsen fra Kari Anne

søndag 5. april 2009

# 6

Det er ille og være 42 år og ikke klare å telle til fem, derfor er dette mitt andre sokkepar i år som titteleres som # 6. Jeg måtte flire litt da jeg oppdaget det men for dere som kjenner meg kommer ikke det som no sjokk - at jeg tar feil av og til.

Jeg har noen ganger litt problemer med husken, og tror jeg nå offisielt kan kalle meg for distre. Når jeg ikke klarer å telle til fem, tenk deg da når jeg skal telle til 42. Det går jo ikke - derfor har jeg endel flere masker på den ene sokken enn den andre. Jeg syns sånn underveis at den ene virka litt større men tenkte at den trakk seg litt mer sammen når jeg fikk den av pinnene. Er det mulig!!!!! Så da får jeg strikke ett ulikt par til...

Sokkene er strikket i Lanett og er tynne og gode. Siden jeg ikke har strikket til noen spesielle har det ikke noe å si hvor lang tid jeg bruker på par nr. 2. Litt flaks skal jeg også ha :o)

Alle blokkene er nå sydd ferdig, i kveld og i morra skal jeg sy herligheten sammen. Jeg hadde egentlig bestilt dårlig vær i dag sånn at jeg kunne sitte inne å sy i hele dag. Men neida, her skinner solen fra skyfri himmel og det er bare å komme seg ut i solen.
Tror jeg tilogmed vurderer å blotte leggene i dag - så fint vær har vi! Nå er kaffen ferdig, nytt strikkeprosjekt er lagt opp så nå skal jeg ut å nyte dagen.

Håper at du også får en flott og solrik søndag!

Hilsen fra Kari Anne

onsdag 1. april 2009

Brainless og brainless fru Blom....

Jeg har begynt på et par sokker som heter Brainless. Jeg tror de har tatt litt feil når det gjelder navnet - de burde heller hett brainmess! Ikke det at jeg er noen ekstpert - langt i fra, men den her gir meg skikkelig hodebry. I skrivende stund har jeg løst noe av gåten men ikke alt og hadde ikke det vært for hjelpsomme damer på Hobbyboden hadde jeg nok gitt meg for lenge siden. Nå skal jeg begynne på sokk nr. 2 og hvis sokken jeg har begynt på ikke ser så værst ut strikker jeg videre - hvis ikke rekker jeg opp.......

Her ser dere toalettpungen ferdig - med knapper. Sjekk bakgrunnen! Det er det vi kaller blå himmel :o)

Baksiden har dere ikke sett før og den blei lynknipsa for KatteKattrine ville hjelpe til med fotograferinga. Ei oval balje oppå rekkverket var langt fra stødig for å si det sånn. Derfor den noe ujevne fasongen...

Her ser du 1/4 del av blokken som jeg holder på å sy slumreteppe av. Hvar blokk består av 16 kvadrater. Hver blokk har to stoff og sammensetningen du ser har ingen ting med det ferdige resultatet å gjøre. Jeg har bare nåla de opp sånn eterhvert som jeg har sydd.

Og da kan vi snakke om brainless! Det er jo bare å sy i vei. Nå skal jeg slappe av litt etter en flott dag på jobb. Jeg tror nok jeg har vært litt værsjuk i det siste - men hvem har vel ikke det!

Er jeg flink så får jeg sydd resten av blokkene i kveld og da er jeg jo så godt som halvferdig for jeg tror jeg har både vatt og bakstykke "på lager".

Solskinnshilsen fra Kari Anne