mandag 26. januar 2009

Kreativ Blogger

Jeg har fått denne prisen fra Strikkedilla:
1.Vinneren kan kopiere denne logoen til hans/hennes side

2.Lag en link til han/henne du fikk linken fra

3.Nominer minst 7 blogger

4.lag link til disse bloggene på bloggen din

5.Legg igjen beskjed på bloggen til de nominerte


Jeg sender den videre til:

FruTicosus

Anitas

Sols(tr)ikke

Mias Landliv

Jeg må si det er hygglig med utmerkelser og ekstra hyggelig er det når jeg klarer å gi de videre.

Så hvorfor noen av navnene blei rosa og noen turkis etter at jeg hadde hatt de innom koblingsknappen har jeg ingen anelse om :o)

Hilsen fra Kari Anne

søndag 25. januar 2009

Meis på vent...

Her sitter en av mange kjøttmeis som har hatt en travel dag i matfatet i dag.

Kan vel ikke akkurat si at jeg har hatt det travelt...Jeg har kosa meg veldig og for første gang på lenge føler jeg meg uthvilt :o)
Rakk ikke å bli helt ferdig med stitcheryet, jeg begynte å sy med en tråd noe som viste seg å bli litt spinkelt. Da var det bare å sy over det jeg hadde gjort med en tråd til - og da blei det fint.
I morra skal jeg sy med gjengen på Granborg igjen, og da håper jeg på å få snømennene ferdig.
Har tenkt å felle inn snømennene på en strikketøypose. Det tenker jeg kom som et sjokk! Jeg trenger nok ikke noen selv, men kjekt å ha liggende....

Bollene smakte godt og det føles som om jeg er søt heilt til storetoa :o)

Hvis jeg er veldig disiplinert og flink skal jeg sy litt før jeg drar på jobb i morra....

Tusen takk for besøket!
Hilsen fra Kari Anne

I dag skal jeg

stitche, bake boller og lage middag.Høres ut som en grei søndag det?!
Kom innom en tur etter klokka 21 og se hvor langt jeg har kommet med nål og tråd :o)
Søndagshilsen fra Kari Anne

onsdag 21. januar 2009

Sokker, gaver og stoff

Først vil jeg takke for hyggelige bursdagshilsner og kommentarer på bloggen.

Sokkene er ferdige og har vært det noen dager. Lørdag festa jeg trådene og siden har de liggi til pynt. Jeg har vært borte å klappa på de sånn av og til da.. Snart skal de i bruk og jeg er så fornøyd med resultatet at jeg har kommet til hælfellinga på neste par ut!

Søndag, du vet den dagen det snødde litt, hadde jeg bedt inn til bursdagselskap. Horn med ost og skinke, pizza og sjokoladekake stod på menyen. Siden eg bur opp på ein plass der som ingen skulle tru at nokon kunne bu, måtte gjestene hentes nede i bygda, for så å fraktes til hus i firhjulstrekkeren vår. Kjekt med bil som klarer alt slags vær!
Av min eldste søster fikk jeg mere sokkegarn. Det har en aldeles lekker rødfarge (som jeg ikke fikk fram på bildet) og jeg klør etter å få nøsta det opp :o)

Av min lillesøster fikk jeg et super fint fat med en hjemmehekla brikke på! Utropstegnet, fordi jeg ikke hadde noen anelse at ho hekla i så tynt garn. Hun pleier å holde seg til Eskimo og heklenål 9:o)

Av pappa fikk jeg glidelåser og tråd, akkurat som jeg hadde ønska meg. Han hadde fått hjelp av lillesøster. Med pakken fulgte også en konvolutt med penger -

- som jeg brukte opp på dette:

Jeg har nemlig vært hos Quiltefryd i Tønsberg. Det er en flott butikk med hjelpsom og hyggelig betjening. Jeg kjøpte også endel utstyr som nåler, veskehåndtak, ny skjærematte og et mønster.

Jeg hadde egentlig fri i morra - men så blei jeg spurt om å jobbe i en annen barnehage enn den jeg er i til daglig. Det blir spennende, så da får stoffene vente til en annen dag. Nå skal jeg fyre i ovnen og lage middag til Bjørnar kommer hjem..

Hilsen fra Kari Anne

torsdag 15. januar 2009

I dag har jeg hatt fri og fikk overraskende besøk av min søster Vigdis. Vi satt med hvert vårt strikketøy og snakket om løst og fast. Jeg blei ferdig med den første sokken og Vigdis blei ferdig med sin første selbuvott. Hvis dere syns jeg maser fælt om det å strikke sokker er det fordi jeg ikke har hatt trua på at jeg skal greie det.

I morgen skal svigerfar begraves - noe jeg gruer meg til........

I går hadde jeg bursdag. Nå er jeg 42 år. Føler meg ikke no særlig gamlere enn da jeg fylte 40 - for å være ærlig..
Jeg fikk budsendt pakke fra Anita. Tusen takk!! Hun vet hva jeg vil ha. Stoff, dmc garn og glidelås. Glidelåsen er hele 60 cm :o) Pakka inn i sølvstoff og sløyfebånd. Rakk selvfølgelig ikke å ta bilde av pakka - for den blei forholdsvis kjapt pakket opp!

Av Bjørnar fikk jeg gulløredobber.

Feiringa får vente litt. Greit å ha noe å se fram til!

Hilsen fra Kari Anne

mandag 12. januar 2009

Strikker så krampa tar meg....

Så langt har jeg kommet på sokken min i dag. Strikka i pausa på jobben og litt etter jeg kom hjem fra jobb. Har nå kommet lengre enn jeg var i går når jeg rakk opp. Det er åtte masker mindre å strikke pr. omgang. Se på bildet fra i går og det i dag. Se så forskjellig mønsteret blir - skulle tro at det er forskjellig garn!
Siden jeg ommentrent ikke hadde blund på øynene i natt, sitter jeg nå å gleder meg til jeg kan legge meg. Får prøve å holde ut så jeg får med meg siste episode av Berliner poplene.....

Hilsen fra Kari Anne

søndag 11. januar 2009

Du rykker tilbake til start..

Å strikke er nesten som å spille Monopol. Noe jeg forresten ikke har gjort på MANGE år. Minns å huske at det blei no grining over salg av Rådhusplassen eller no. Mamma beslagla spillet og siden tror jeg ikke jeg har prøvd. Tilbake til det jeg egentlig skulle si.

Jeg har nå rekkt eller rukket opp som det heter sokken jeg begynte på i formiddag. Syns den blei litt slakk i skaftet. Har nå lagt opp på nytt og skal vise fram i morra hvor langt jeg har kommet!

Ha en fortstatt god kveld!

Årets første og andre

Jeg begynner med visning av årets andre prosjekt. Siden jeg aldri husker hvilke bilder som kommer først og hvem som kommer sist når jeg laster dem opp.

Underveisbilder altså, har begynt på sokkene i dag så jeg har ikke kommet så langt enda.....

Her er årets første. Fotografert i sofaen til min søster. Modell er Bjørnar! Han var skikkelg tøff og gjorde akkurat som jeg sa. Han la seg på sofaen etter min kommando -

og sto på en stol etter min kommando! Slett ikke verst. Hadde ikke tenkt å ta det sååå ut da, men vi fikk alle en veldig god latter etter fotoshooten :o)
Garnet er Lana Grossa's Weilenweit 6 fack Special, farge 8847. Tatt fra lageret! De ser ikke helt like ut på tuppen, men det er bare Bjørnar som har vært litt kjapp i pådraget.. Det er ikke vanlig at han står på stoler på min kommando - bare så det er sagt. Medmindre det er ei lyspære som skal skiftes.

Til jul sydde jeg to av disse her. Den ene blei solgt og den andre blei gitt bort.


En liten tutt. Nytt av fjoråret er perlen som gjør tutten om til en liten sløyfe.

Innsiden av veska....

Sånn ser herligheten ut - ganske god fargegjengivelse.

Nå får jeg tilbake til strikketøyet. Eller først vil jeg fortelle at jeg på tøys spurte om det fulgte nybakt kringle til kaffebesøkinvitasjonen fra min søster. Ho tok meg på alvor og diska opp med nybakt gjærkringle til gjestene. Tusen, tusen takk!!!!

Hilsen fra Kari Anne

Svigerfar

21.06.1929 - 04.01.2009

søndag 4. januar 2009

Nattskift

Disse to har har hatt en laaang ferie. Men i natt har de jobba litt. I dag når jeg våkna hadde det kommet et lett dryss med snø..

Tror de lengter inn i varmen igjen....

Røde roser i kinna.....


Bjørnar lurte på om det hadde klikka for meg. Jeg tok nemlig ei runde i ring for å få et fint bilde av forsporet mitt. Kanskje det har klikka - et helt innlegg uten så mye som ett håndarbeide :o)


God søndag!

Hilsen fra Kari Anne

lørdag 3. januar 2009

Nytt år - nye gevinster

KatteKattrine og jeg har nå vendt ryggen til 2008... Eller egentlig ville jeg bare vise så fin og blank ho er i pelsen. Står lykka oss bi, blir KK 15 år i april. Jeg er litt imponert over den høye alderen! I går måtte jeg bruke den strenge stemmen min, KK holdt nemlig på å rive ned juletreet i sin iver over å leke med de nederste kulene :o)

2009 har begynt med sokkestrikking og kostymesøm. Reisesymaskinen min har fått lufta seg og i dag har jeg sydd 5 swingskjørt. Noen syns det er morro å gjøre seg til når det er et kamera i nærheten:

Sånn ser Tonje egentlig ut....


Og ser ho ut på dette bildet og på de nesten 50 neste som blei tatt :o)

Vet ikke helt om hun tok for mye møllers tran - eller at hun rett og slett snart går i lufta :o)

Jeg har blogga i et år nå.
I 2008 hadde jeg 75 innlegg, noe jeg har tenk å slå i 09.
Akkurat nå er jeg ikke i humør til no bloggbursdag så den får vente til jeg har overskudd til å gjøre noe ut av det.

I kveld har Bjørnar og jeg vært hos en av naboene og dikta sang. Nabo Runar fyller 60 i morra og tradisjon tro tropper hele grendelaget opp i bursdag med dikta sang. 11 vers var skrivd, nå har vi øva og gleder oss til å avlevere gaven i morra.

Hilsen fra Kari Anne