onsdag 31. desember 2008

Årets siste...

5 stk på 5 dager - slett ikke værst om jeg skal si det sjøl :o)

En er allerede gitt bort, to skal jeg levere fra meg i dag. En som vertinnegave og en som bursdagsgave. Bursdagsgaven skal jeg "bare" legge i postkassa til jubilanten i kveldinga, så når/hvis ho leser dette får ho det nok travelt med å få på seg skoa.. Det ligger nemlig noe oppi veska også! Så Antia - gratulerer så mye med dagen!!

Sånn ser produksjonene ut - nå skal jeg feste tråder mens jeg ser på Olsenbanden på tv. Det som er greit med å sy så mange på en gang, er at det blir litt sånn samlebandsøm. Bytting av føtter og flytting av sy bord er lissom ikke no pes når jeg syr fem av gangen.

Siden dagen i dag er sånn at jeg ikke føler meg spesielt beskjeden har jeg tenkt å komme med noen bursdagsønsker.
Jeg ønsker meg: Gledelåser i beige, rød og lysebrun. Åsså hvite er kjekke å ha. Ikke kortere enn 25 cm, og handles de på Stoff og Stil er 40 cm en grei lengde. Tråd i sånne ikke-farger ønsker jeg meg også. En ikke-farge er sånne litt rar farge. Rød men ikke orange. Grønn men ikke grassgrønn eller mint. Sånn farge midt i mellom, som kan brukes til alt - hvis noen skjønner hva jeg mener :o) Bommullstråd er det jeg bruker mest. Så de som nå føler seg kallet til å oppfylle mine ønsker har en ca. 14 dager på å ordne pakke :o)))

Da gjenstår det bare å ønske alle som er innom bloggen min et riktig godt nytt år!

Hilsen fra Kari Anne

søndag 28. desember 2008

Vertinnegave

Vi skal i selskap før quizen i kveld. Da er det på plass med en liten vertinnegave, sammen med ei flaske vin.

Litt usikker på om den vil falle i smak. Lilla og grått er jo farger som er in?!

Litt usikker på hvilken side som jeg liker best.

Jeg sydde den i går og festa tråder på den i dag. Utrolig rask å sy, tror jeg skal sy opp noen å ha på lur..
Det kommer jo flere selskaper :o)

Hilsen fra Kari Anne

Juleblomster

Nå er det like før den springer ut! Og nå står jeg skikkelig fast!! Ikke pokker om jeg kan komme på hva denne vakre blomsten heter... Enda jeg veit det såååååå godt. Borte vekk. Skal vedde ganske mye på at i det øyeblikket jeg trykker på publiser innlegg, detter navnet ned i hodet mitt. Siden jeg fortsatt ikke kommer på hva herligheten heter kan jeg jo beskrive den. En stor løk, en til to laange stilker som det kommer klokkeformet blomster på. Ingen lukt, bare vakker.

Ikke no lukt på denn heller, men vakker! Fikk litt dårlig samvittighet etter at min søster kommenterte at: det er gjennom bladene plantene puster.
Nå puster denne litt bedre, den har nemlig vokst litt siden den kom i hus. Vet heller ikke hva denne heter, men det er lissomm greit - for det har jeg aldri visst....

Her kommer den vakreste av de vakre!! SVIBEL heter den og lukter no sinnsykt godt! Det som er synd er at jeg er potte tett forkjøla og får ikke nytt duften...

Denne er flott. Den slenger seg over kanten av potta og strekker seg mot varmen - eller lyset.

Nå får jeg begynne å lese meg litt opp! Skal nemlig på quiz i kveld og jeg er tross alt på det regjerende mesterlaget :o) Hva jeg skal lese meg opp på? Jeg kan jo begynne med å finne ut av hva den hersens blomsten heter som jeg ikke kommer på navnet på. Den med den store løken og de lange stilkene som får de flotte klokkeformede blomstene.......................................

Hilsen fra Kari Anne

tirsdag 23. desember 2008

Med de beste ønsker for julen

Nå har julestresset senket seg til et levlig nivå. Kan egentlig ikke helt forstå hvorfor jeg har det sånn i år, men sånn var det bare. Måtte en ekstra gang til byen i dag, siden juletrefoten gikk i biter når treet skulle settes i. I dag satte jeg på cruisekontrollen av frykt for å tråkke på mens jeg tenkte på noe annet enn køring.
Jeg har børi ved, og treet er pynta. Peishylla har fått nye lysestaker. Lekre?!....
Veit det hadde vært finere med hvite lys, men nå skal skapene tømmes for de røde som jeg har lagret i årevis :o)

Jeg har ikke skutt gullfuglen, eller har jeg?

Et eksempel på julestress: Jeg skulle dusje og glemte å ta av meg brillene. Jeg oppdaget fadesen først når jeg fikk vann på brillene. Det hører også med til historien at jeg glemte å ta de på meg igjen og måtte gå en hel dag uten........

Ny juletrekule av året. Kjøpte den når pappa og jeg var å kjøpte juleblomster for ei uke siden.

Denne kula har jeg arvet etter min bestemor. Egentlig er den ikke spesielt pen, men jeg må ha den på treet!

Denne konglen kommer også fra samme sted. Skikkelig slitt i kantene, vakker ikke sant??

Nå skal jeg vaske opp glass og tallerkner til juleselskapet i morra. Vi blir 10 stykker som skal feire jul sammen her hos oss.
Jeg gleder meg veldig! Eldste er 92 år og yngste er 11 år. Håper og tror vi får en koselig julaften og ønsker at du får det samme.

Julehilsen fra Kari Anne

torsdag 18. desember 2008

Julestria er igang....

Jeg har begynt å kjenne stresskloa i nakken og gjør alt jeg kan for å få den til å slippe! Så et lite blogginnlegg tenkte jeg kanskje kunne få meg til å senke skuldrene litt. Jeg har sydd en toalettmappe på bestilling. Har mange bilder på kameraet, som får vente med å blogges til etter jul.

Sånn ser bestillingsverket ut:

Matchende sko......

Liten lysegrønn tutt....Hele herligheten....


Jeg har vært hos min kusine på kusinetreff. Vi er 9 kusiner som treffes ca. hver 6. uke. Vi spiser, prater om løst og fast og kaster terning.
Her er gevinstene på årets siste møte. Vi kaster terning, den som får seks får pakke, sånn holder vi på til det er tomt. Så pakkes pakkene opp og da begynner morroa. 10 minutter telles ned til null og vi slår terning i ekspressfart. Den som får seks, kan ta hvilken pakke hun vil av hvem hun vil og sånn fortsetter vi til klokka ringer. For noen treff siden var det ei som gikk hjem med kloremerker på handa, så ivrige blir vi. Vi har det utrolig morro sammen og vi ler så tårene triller - hver gang.

Nå må jeg tilbake til pliktene.
Litt vanskelig å velge om jeg skal lage marsipan eller vaske badet..

Førjulshilsen fra Kari Anne

mandag 8. desember 2008

Julesang

Søndag hadde den lokale revygruppa juleshow som jeg var med på. Søstra mi var også med og sang.

Sammen sang vi Deilig er jorden. Verdens vakreste julesang, syns nå jeg. Mamma var også glad i denne sangen, derfor betyr den mye for oss. I år hadde jeg ingen nerver, før jeg gikk opp fra garderoben og hørte summinga fra salen. 170 publikummere lager mye lyd! Hele meg dirra, det er et under at jeg/vi kom oss helskinna gjennom sangen:o) Vil også nevne at det er litt skummelt å legge ut bilde av seg selv på bloggen. Men jeg vet at jeg hadde fått høre det hvis det bare kom bilde av søstra....

Nå skal jeg bare kose meg fram til jul. Vaske hus, bake, strikke og sy. Det blir det kanskje litt mer fart på blogginga også - vi får se.....

Hilsen fra Kari Anne

tirsdag 2. desember 2008

Vemodig vakkert !I går satt Bjørnar opp fuglebusk på verandaen. Småfuglene er superfornøyd med en mellomlanding før fuglebrettet og jeg bruser over av julestemning! I går og i natt har det kommet et lett dryss med tørr, hvit snø - kan det bli bedre???

Hilsen fra Kari Anne

mandag 1. desember 2008

Kul Fant fra byen

Min kjære Bjørnar fylte 44 år i går! Gratulerer :o) Vi fikk besøk av familien som ble servert kaffe og kaker. Fetter Fant var også med. Fant er en blandingshund av det blide slaget. Han logrer ikke bare med halen, han logrer med hele seg, hele tiden. KatteKattrine var ikke sååå fornøyd med besøket. Kattrine forsvant på soverommet når første gjesten kom, og der trodde jeg ho kom til å være til gjestene hadde reist igjen. Men nei da, ho fant ut at ho ville inn å hilse på og den ho hilsa først på var Fant. Jeg hørte tumulter i gangen og Katta forsvant inerst i klesskapet og måtte lokkes ut med deilig boksmat når gjestene hadde gått. Fant tok det hele med ro. Han er ikke spesielt beskjeden........Etterhvert blei han veldig trøtt..

Snakk om å finne seg til rette :o)


I kveld skal jeg prøve å få strikket ferdig et par votter som jeg holder på med. Litt søm håper jeg også jeg får tid til i løpet av uka. Blogger igjen når jeg har noe å vise fram :o)

Hilsen fra Kari Anne