onsdag 26. november 2008

Det jeg glemte i går...

husket jeg i dag! Sletts ikke værst :o) Her er pulsvantene jeg har strikket på i det siste. Det er det nye Alpakka garnet fra Garnstudio, strikket på pinne 3,5. Fargen er nydelig dus melert lilla og kommer ikke fram på bildet.

Jeg stressa hjem fra jobben i dag, bare for å få tatt bilde i sånn nogenlunde lys. Men til ingen nytte. Fargen blei blass og rar.

I kveld har jeg sydd denne:


Jeg fant ut at jeg er så kjedelig når det kommer til å sette sammen farger. Derfor har jeg prøvd å sy av farger jeg ikke bruker så ofte.

Jeg ser jo at jeg ikke har tatt de største utfordringene når det gjelder fargekombinasjoner, håper noen blir glad for å få den til jul, hvis jeg ikke tar den i bruk selv. Størrelsen kom av seg selv etter å ha brukt målene på plastposen du får på flyplassen, til å legge flytende ting oppi som du har i veska når du går gjennom sikkerhetskontrollen. Jeg har lagt merke til at enkelte bruker den lille plastposen mer enn akkurat når de er på reise.. Litt mer helårsbruk, kan man si... Kanskje det er lurt å sy en i julegave til henne, eller liker hun å ha lypsyl og handkrem i en liten plastpose i veska?? Det er jo kjekt at den er gjennomsiktig da :o)

Jeg likte godt fargene og fasongen. --Også rakk jeg bare opp en søm, noe som er for rekord å regne når det gjelder meg. Nå skal jeg feste tråder og sy belegg over sømrommet inni veska. Sim sala bim - og veska er ferdig :o)
Hilsen fra Kari Anne

tirsdag 25. november 2008

Nærkontakt med nissen

Jeg har vært sammen med nissen i København i helga :o)

Han snakka til og med norsk!

Vi har vært på en laaang weekend i København. Sammen med tre andre par, har vi shoppa og kosa oss med god mat og drikke.
Revygruppa som vi er med i (mannen min og jeg) skal ha juleshow 7. desember. Mannen min er julenissen i showet vi skal ha, og i den anledning tok han med seg nissedrakta til København og poserte villig for fotografen (meg). Jeg er egentlig overraska at det blei greie bilder, for jeg lo så jeg hiksta mens jeg knipsa!
I det han skiftet til nisse på Tivoli begynte det å snø. Tror det var flere enn meg som kom i skikkelig julestemning av det, selv om det var kaldt som fy.
I år ønsker jeg meg bedre hukommelse til jul. Pulsvantene jeg har strikket er ferdige/bloggeklare, men ligger igjen på jobben.....
Om ønsket blir oppfylt, kommer vel an på er vel om nissefar syns at jeg har vært snill jente i år :o)

Hilsen fra Kari Anne

tirsdag 18. november 2008

Siden sist..

Har det ikke skjedd så mye på håndarbeidsfrontet. Jeg har fått årets forkjølelse og den er jeg ikke kvitt enda, men jeg er mye bedre! Kveldene har gått til å slappe av i stolen etter jobb. Jeg har også vært på julekurs hos Lise Bergene, det var da forkjølelsen brøt ut på alvor og jeg fikk med meg bare halve kurset og en haug halvferdige lapper som ikke jeg har gjort noe mere med. Noe jeg har gjort noe med, er denne toalettveska som jeg skal gi som gevinst til sykehjemmets julebasar. Jeg sydde den i går og det som tok lengst tid, var å bestemme seg for hvilke stoff jeg skulle bruke. Skikkelig vanskelig å finne tre stoff som går sammen.....

Egentlig skulle den hatt rød glidelås, men det hadde jeg ikke :o(

Sånn blir det når man er ute i siste lita! Nå venter julebordet hos Kvelde og Hvarnes Hagelag på meg, så da får jeg nesten gjøre meg klar :o)

Mange hilsner fra en snart overmett Kari Anne

onsdag 5. november 2008

En rød knapp....

Nå er nålputa ferdig! Tråden som jeg hadde å sy "skillevegger" med er litt i mørkeste laget, irriterer det meg om ei uke skal jeg plukke opp. Hvis ikke blir den som den er..

Kjøttmeiser er tungt for fordøyelsen. Den hadde nemlig pus kasta opp på teppet mens jeg sydde ferdig nålputa..... Mens jeg tørka opp og svor, sov pus i stolen. Jeg lurer på om hun later som hun sover for ikke å få kjeft. På den annen side er det sikkert ikke lett for ei katte å lage snorkelyder uten å sove. :o)
Nå tar jeg meg en tur til min eldste søster, hun har bedt meg på middag i dag. Det skal bli godt å bli kvitt noen av de ca 3500 ordene jeg har til overs . (Jeg har hatt fri i dag og har kun hatt pus å snakke med (les: til))

Kommentar til kommentaren til Vigdis i forrige innlegg: du har så rett!

Hilsen fra Kari Anne

Her kommer bildet av den ferdige engleposen:

Jeg blei veldig fornøyd med den og vurderer å sy noen sånne i julepresanger i år.

Pulsvarmerene er ferdig strikket men ikke ferdig festet. Det gjelder å knipse mens det er lyst, feste kan jeg gjøre etter at det er blitt mørkt :o)


Her ser dere grunnen til at jeg er litt trekt i dag. Bildet skulle være av en vakker katt. Katta du ser bilde av er nettopp blitt avslørt som en fuglemorder. I og for seg greit. For det er jo en Katt! Men IKKE når åstedet er på badet mitt! Det er blodspor inn gjennom soveromsvinduet og ei fuglevinge forlatt på baderomsmatta, ikke på gulvet, neida på matta.
Nå ligger Kattrine og storsnorker i stolen. Det tar nok på å fange og fortære en skjønn liten kjøttmeis...
Jeg kjenner at jeg mildner av litt, ho er jo "bare" en katt, og den som sover synder jo ikke!

Nå skal jeg sy ferdig nålputa med alle de franske knutene på. Så hvis lykken står meg bi, kan det hende jeg får tatt bilde og blogga den seinere i dag/kveld.

Hilsen fra Kari Anne

søndag 2. november 2008

Morgenstund

har gull i munn, heter det jo så fint i ordtaket. Jeg sitter her nå å kjemper mot lysten på å ha et vepsebol i munn. Jeg fikk nemlig betalingen for noen engleposer sånn:

Smikk full av vepsebol som jeg sikkert ikke har spist på to år. De er skikkelig gode. Norgesglasset er avbildet på et sjal som jeg har fått av min søster.
Det har blitt flitttig brukt i det siste for jeg er blitt forkjøla :o(

I går var jeg i byen å kjøpte litt stoff, så nå skal jeg inn på syrommet å gjøre ferdig engleposen min. Først må jeg ha meg litt frokost!

Hilsen fra Kari Anne