tirsdag 30. september 2008

Et under at jeg lever!

I dag hadde vi klokka på 05:30. Jeg stod opp og smurte niste til min kjære. Etter å ha "sendt" han på jobb, tok jeg meg ei aldri så lita bloggrunde for å våkne litt før dusjen. En av bloggene på favorittlista mi har flott bakgrunnsmusikk. Jeg hadde lyden på full guffe på datan for jeg venta på en mail kvelden i forveien. Det var ikke no ballade som ønsket meg velkommen til siden hennes nei! Det var en av ABBA låtene med et heftig pianospill som intro. For å si det rett ut så skvatt jeg så jeg holdt på å gjøre i buksa. Jeg kjente hjertet hoppa i brystkassa etterpå, før jeg så komikken i det. Tenk å hatt på Webkameraet når dette skjedde! Det hadde vel vært århundrets morratryne med sveis ala akkurat stått opp......

Jeg både strikker og syr for tiden. Her er en skopose/strikketøypose som jeg vurderer å selge:

Bilde litt nærmere..

og enda nærmere.....:o)

Prøver meg på en oppskrift som Anjapanja har lagt ut på Ravlery. Det var kjærlighet ved første blikk mellom meg og vottene. Og jeg kan bare fortelle at ikke det var enkelt å ta bilde med kjeiva! Det er jammen godt at jeg ikke har nære naboer.

Med hånda fram som supermann, sikting og zooming, telefon som ringte akkurat mens jeg holdt å med å knipse og ei katte som hang i snora til fotoapparatet....

Jeg fortsetter å nyte dagen, selv om jeg fikk en litt tøff start. Pelletsovnen er fyra opp og jeg skal ha pannekaker til middag!
Håper at du også har hatt en fin dag!

Hilsen fra Kari Anne

mandag 29. september 2008

Tida gikk fra meg...

Har i kveld vært på sykveld med Anita, Kirsten og Hanne. Vanligvis slutter vi å sy halv ti, men i dag ble det seint. Ikke at det er midnatt, men når jeg begynner på jobb i morra klokka 06:45 har jeg ikke ork til å ta bilder av det jeg har sydd. Fordelen med å begynne så tidlig er at jeg er ferdig klokka 14:15, og da rekker jeg å være fotograf og sydame før middagen må lages.
På veien hjem i kveld (ca. 5 min. kjøring) møtte jeg ikke mindre enn 4 traktorer! Det er da jeg ikke er i tvil om at jeg bor på landet :o)

Natta.

Hilsen fra Kari Anne

søndag 28. september 2008

Ukerapport

Jeg har fått en pakke jeg ikke har fortjent, siden jeg ikke har fått noen påmeldinger til min PIF. Her er i allefall pakka fra frk. Badegakk . Tusen takk, jeg skal prøve å få tre sjeler på min PIF, sånn at jeg kan ta de lekre vantene i bruk. De har fargen flaskegrønn, noe som var vanskelig å få fram på bilde tatt nå i kveld.

Jeg er ferdig med pausestrikkingen min. Et skjerf i mønsteret: My so called scarf. Restegarn etter slumreteppet jeg strikket i sommer..

Nå funderer jeg på avslutninga: blonde, band eller litt strikka stæsj.....

Dette holder jeg på med - skal sy den ferdig i morra. Lover bedre bilde da!

Jeg sier HARRY, HARRY!!! Lillesøster sier KUL, KUL

Elendig bilde! Den er egentlig mørkebrun med rosa kroklisse

Jeg syns IKKE den er noe fin - derfor skal min lillesøster få den tross fleipinga med det "ryddige" syrommet mitt som hun mente burde blogges......

Karipia ble min besøkende nr. 3000. Jeg holder på med et superhemmelig prosjekt til henne som jeg har lovet meg selv å ha ferdig sånn at jeg kan putte pakka i posten torsdag, seinast fredag.
Har i ettermiddag vært på Bygdetunet i Kvelde og hørt på Dusinet synge og Bjørn Bergene fortelle fra sin nye bok. Gleder meg til boka er i handelen - løp og kjøp!

Dere hører fra meg i morra :o)

Hilsen fra Kari Anne

tirsdag 23. september 2008

Blir DU nr 3000?

Er det du som bllir min besøkende nr. 3000? I så fall, ta bilde av siden, og ha den som bevis hvis det er flere som mener de er nr. 3000. Har nemlig hørt om at telleren kan tulle litt i tellinga noen ganger. Hvis det er du som er nr. 3000 skal du få en hilsen i posten fra meg. :o)

Jeg er litt treg til å blogge om dagen, har bare så mye å ordne med....

Her er ei toaletmappe som jeg har sydd på bestilling til en arbeidskollega:

Det er meniga at ikke sømmene skal matche, siden den er frihåndsquilta.....

Sånn ser den ut inni.....

Ei venninne hadde bursdag om søndagen og hun ønsket seg bla. en strikketøypose - og da fikk ho jo selvfølgelig det :o)

Ho fikk også ei flat mappe til å ha småting i, men bildet blei så dårlig....

Rosa og fin inni....

Så nå sitter jeg bare å venter på nr. 3000.......

Hilsen Kari Anne

onsdag 17. september 2008

Klokka er slagen åtte

Sjalet lot seg ikke reparere, jeg skjønner fortsatt ikke et kvekk av åssen hullet oppstod!!

Det lukta høgg - men det varmet godt......

Full fyr!

Når jakka jeg holder på med er ferdig skal jeg strikke et nytt shetland sjal.......

Får jeg kjøpt merinosilk fra Hjertegarn i Norge tro?? Eller må jeg bestille fra Danmark og betale mer for frakt enn for garn??!!

Hilsen fra Kari Anne

Shetland triangel sjal

Katte Kattrine og jeg startet håndarbeidsdagen med å blokke et sjal jeg har hatt liggende ferdig ei stund. Alt ser bra ut så langt. Sjalet ble lett skylt opp i milo kjøpt inn for anledningen, i håndvaksen på badet. To dupp i vannet og forsiktig klemt tørt. Så langt alt vel.....

Jeg, mitt dumme naut, hadde tenkt å feste trådene, som det er to av, etter blokking. Sånn at det ikke skulle bli en snurp der som trådene var festet. Logisk ikke sant. Så får jeg øye på hullet:

Har prøvd å dra i endene på garnet men det virker ikke som det hjalp veldig. Så hvis det ikke har vært en kjempemøll som har tatt en bit av sjalet mitt, eller jeg får ordna det på et vis etter det har tørka, brennes det i ovnen i kveld klokka åtte!!

Why me?????????? I dag skulle bli en fin dag. Jeg avspaserer 3 timer som jeg tenkte jeg kunne bruke til klesvask og håndarbeidskos. Nå sitter jeg her og kjenner at jeg sjelver litt i sinne og forbannelse.
Jeg får si som ei venninne pleier å si: drit og dra! Det er jo bare å strikke et nytt..... Akkurat nå er det ikke så mye trøst i det.

Kari Anne

søndag 14. september 2008

Innlegg # 47

Tenk det nærmer seg 50 innlegg på bloggen! Det er helt utrolig spør du meg. Lengre mellom hvert innlegg, men det skyldes at jeg har det travelt om kveldene og får ikke sydd/strikket så mye som jeg ønsker. Sånn så det ut når jeg satt i stolen i går kveld og stitcha bursdagspresang til min niese som blir 16 år på tirsdag...

Vi var en tur i Frankrike i sommer og siden frøkna har begynt med fransk på videregående skole stitcha jeg et fransk ordtak på toalettmappa som ho skal få av meg. Hva det står får jubilanten finne ut før jeg oversetter det her på bloggen.

Tidligere på dagen var pus og jeg tar en tur ut for å ta noen bilder i det fine været :o)

Jeg følger trenden, og tar bilde med høstblader sammen med kluten jeg har strikket. Dobbel mandarin petit og pinne # 3,75. 45 masker er lagt opp og strikket til det ble en firkant.

Stitcha i går, sydd i dag. Overlevert med litt cash oppi til en fornøyd 16 åring....

Detaljbilde av pynten....


Solgul trang bukse og rosa sko av det rette merket. Legg merke til rosa/lyseblå stripe som festes i håret...


En av mange t-skjorter som Thea fikk av Inghild og Glenn


cerise og svart stripete bukse à la pølseskinn.....

Jeg kaller Thea av og til pastellpunker, men nå må jeg visst finne på noe annet. Snakk om sterke farger. I pakka Thea fikk av I + G lå også to par solbriller som øyeblikkelig fikk meg til å tenke på når jeg var ca 16 år. Lurer på om de fortsatt eksisterer. Solbriller som i steden for glass har sjalusi. Det ligner også på persienner... Kan tenke kvelden tilbringes foran speilet, for å teste ut de nye klærna.
Apropos snart 50 innlegg - da er det vel tid for gavedryss???

Hilsen fra Kari Anne

mandag 8. september 2008

Nytt kamera

Så morro med nytt kamera som jeg kan zoome med. Har lekt meg litt i dag!
Denne georgina har jeg ikke peiling på hva heter, men drukna katte kunne vel vært passende.
Regn og regn og regn så råtner de. Den har vært vakker, jeg har tatt flere bilder - så kos deg :o)

Ikke helt utsprunget..
Vakker farge..
Kan vi snart gå inn jeg er sulten....
Knopp - kommer snart..
Dette er bæra til kaprifolen, jeg fikk med spindelvev også :o)

Dette er pelargonia - trur eg.....

hengpetunia, ser ut som fløyel..
Georginer - navn ukjent, men det vet sikkert min søster siden det er hennes knoller som har forvilla seg i mit bed. Gjør ingen ting det :o)

De skal inn i vase i morra - for da får jeg besøk

I kveld skal jeg sy på Granborg. Vi starter friskt og skal treffes hver mandag fremover!
Jeg holder på å sy ei toalettmappe som jeg har fått bestilling på og håper å få sydd den ferdig i kveld.

Hilsen fra Kari Anne

onsdag 3. september 2008

Visning

I går hadde jeg besøk av Hanne og Anita. Hanne hadde et stitchery prosjekt på gang og Anita hadde kurven full av tepper for visning. Her er Leannes House teppet til Anita:

Her er An angels story teppet til Anita...

Her er et babyteppe sydd av Anita...

Det var da jeg ble minnet på at jeg har mønster og halvsydde blokker til engle teppet som Anita har ferdig. OG at jeg har et halvquilta babyteppe liggende, som Anita har ferdig. Og da det ble spurt om ikke jeg kunne finne teppet, gjorde jeg jo det. Det var jo ikke sååååå mye quilta mente mine gjester og de mente også at det er kosligere å plukke opp når man er sammen med noen enn når men sitter alene.
SEKS KLOKKETIMER SENERE VAR JEG FERDIG Å PLUKKE OPP DEN F.... QUILTINGA.

Ingen skal heretter komme å si at jeg ikke er tålmodig. Pekefinger og tommel på høyre hånd er såre og ømme etter den iherdige innsatsen. Katte Kattrine kom for å holde meg med selskap etter at gjestene hadde gått. (Anita hadde med seg hunden Luna som hun hadde i pensjon mens eieren var på ferie.)
Etter at jeg får tatt meg en middagslur på sofaen, skal jeg på syrommet. Siden fingrene er så såre, får jeg ikke strikka. I dag har jeg bestemt meg for ikke å sprette opp en eneste søm!!

Hilsen Kari Anne

tirsdag 2. september 2008

Duft av sommer

Erteblomster fra egen hage:Der det bor sinna kjerring, er katta skvettenHer ser dere en sovende katt som ikke engang bryr seg om at blitzen lyner rundt ørene :o)
Stemmer ordtaket, skulle det vel tilsi at jeg er av den milde og rolige type kjerring....
Neidaså, hva skal man si, når man ikke har noe å si - eller vise fram. Ja jeg sydde i går, nei det er ikke sydd så mye at det er noe å vise fram. Prøver igjen i kveld. Anita og Hanne har meldt ankomst, og jeg ser fram til en produktiv kveld. Gårsdagen var superkoselig, Mona hadde med seg såååå mange flotte mønster. Det blei mest kakling, studering av mønster og stithing. Jeg strikka litt før Mona kom, bare sånn at det er sagt.
I morgen får jeg ingen på besøk - skulle du ha lyst til å ta en tur, gjør gjerne det!
Syhilsen fra Kari Anne