torsdag 29. mai 2008

Pulsvarmere for mai

blei ferdig i siste liten ettersom jeg har brukt mye av tiden min på å strikke ferdig sjalet mitt. Men her er de:
Det er mønsteret Fingerless glove seattle jeg har strikket denne gangen. Mønsteret har tommel hull men det ville ikke jeg ha. Jeg har strikket de rundt på fire pinner for jeg syns det er så vanskelig å sy de pent sammen... De er strikket i dobbel alpaca fra Drops med farge nr.6790

Jeg skal til Bergen i helga, minnes å huske det er noen garn og quiltebutikker der....

NÅ må jeg pakke - GOD HELG
Kari Anne

søndag 25. mai 2008

Og vinneren er

en av disse tre kandidatene: Hanne, Mona eller Midnattsol
Midnattsol hadde lagt kommentaren sin under forrige innlegg men det gjør jo ikke no. Riktig svar er: ROGN
Høytidlig trekning er nå foretatt og vinneren er:
Midnattsol
(Trekningen foregikk på følgende måte. Navnet på de tre kandidatene ble skrevet på hver sin lapp og brettet i to sånn at navnet ikke syns. Lappene ble deretter kastet på gulvet og den lappen som Foxy (hunden min) snuset på først ble vinneren)
Så Midnattsol, hvis du er snill og sender meg din adresse, og velge hvilken av strikketøyposene du vil ha så har du den i postkassa di om få dager! :o)
Problemet med det lange gresset som skulle vært klipt er nå løst! Pappa tok med seg sittegressklipperen sin og kom på besøk i går. Så mens jeg bakte horn, med ost og skinke i, ble plenen klipt.
Siden det er søndag og sola skinner:
Hanne og Mona skal også få en overraskelse i posten!
Tusen takk til alle som har svart på konkurransen!

torsdag 22. mai 2008

Gressenke

Dag 1 som gressenke nærmer seg kvelden og jeg har sydd og strikket i ettermiddag. Foxy har hatt godbitsøk på plenen og da så jeg at ordet gressenke fikk en dobbel betydning, plenen trengs å slås.... Det utsatte jeg glatt til i morra eller lørdagen. Mens jeg funderte hvilket tre som skulle få en liten akupunktur behandling i form av knappenåler som oppheng for strikketøyposene som skulle fotograferes falt valget på denne gamle damen:
Nedi venstre hjørne skimtes ryggen på en schäfer som fyller 8 år i dag. Tilbake til treet. Det er jo så poppis å ha konkurranse på bloggen. Den som klarer å gjette hvilket tre som strikketøyposene henger på, er med i en trekning på en av dem!
Så legg igjen kommentarer jenter. Jeg har prøvd meg på nærbilder, vet ikke hvor vellykka det ble, men jeg må jo øve på fotografering for å bli bedre....
Jeg nevnte at jeg har strikka i dag. Det resulterte i at jeg har rekt opp i ettermiddag. Jeg strikker i pausene på jobben og når jeg kom hjem fant jeg en feil, så måtte jeg rekke opp att att. Så i morra bytter jeg pausehåndarbeide fra shetland triangle sjal med stitchery fra Leannes House.
Bilder av stitcheriet kommer så snart jeg er ferdig, imens så kan du jo fundere på hvilket tre jeg har fotografert. Alle konkurranser har jo en deadline. Du må legge igjen en kommentar innen søndag kveld klokka 20. Altså innen søndag 25. mai 2008 klokka 20.
Det er et over 20 år gammelt tre. Så hvis ho virkelig kvikner til i år kan det jo skyldes nålestikkene hun fikk i dag.
Jeg hadde med meg to nåler ut - når jeg gikk inn igjen hadde jeg ei nål. Jeg får finne en magnet i morra og se om jeg finner ho....I forrig innlegg fikk jeg en pris og den skal jeg gi videre, men jeg sliter litt med å få til å skrive linker med navnet på bloggeren feks Kari Anne og ikke hele bloggadressen. Så til jeg finner ut det, kan jo du legge inn kommentar og bli med på konkurransen.
Og vi ønsker lykke til!
Kari Anne

søndag 18. mai 2008

Hipp hurra!

Slapp helt av, jeg har ikke tatt feil av dagen!!
Jeg har fått en utmerkelse :o) JUHU!

Det er http://elin.endresen.nu/ som har gitt meg utmerkelsen. Jeg må si at jeg blei hoppende glad, rørt og veeelidig stolt at hun gav den til meg. Dere som leser dette må klikke dere inn på bloggen hennes, den er virkelig inspirerende!! Når du leser dette kan du regne det som sikkert at jeg har vært/er på syrommet og syr så det spruter. Begeret med arbeidslyst blei liksom fyllt opp, og må brukes på no morro. Utmerkelsen går videre i morra!
Akkurat nå suger jeg på "karamellen" uten å bekymre meg for at plombene ryker..

Jeg holder på med et sjal og gikk tom for garn i går på selveste 17. mai, det var ergelig for jeg var så strikkesugen i går. Utpå ettermiddagen var vi bedt til min søster og svipp så lå det to nøster med garn i strikketøyposen min:o) Jeg er jammen heldig som har ei søster med samme interesse som meg, og som "tilfeldigvis" hadde garnet jeg manglet.
Og som er så raus at hun gav de til meg uten å engang kreve betaling for dem. Og ikke nok med det så stappa vi hode med reker, loff og tilbehør. Is, jordbær og kjeks til dessert. Stappmette dro vi hjem og jeg fikk strikka ca 5 cm før jeg så Indiana Jones.
Teppe som skimtes under sjalet er en gave jeg fikk av mine syvenninner til 40 års dagen min, skal legge det ut på bloggen en dag. Må bare få tatt bilde av det, og nå regner det...
Nå er det bare få dager igjen før min tittel går fra hustru til gressenke i 5 dager. Dere kan jo bare gjette hvor jeg kommer til å tilbringe mye av tiden. Stikkord Syrom og data.

Syklar hilsen fra Kari Anne

torsdag 15. mai 2008

Konvaller

Nå bugner det av konvaller i skogen! For en herlig årstid vi er inne i. Lillesøster, pappa og jeg har vært på skautur og plukket hver vår bukkett med konvaller. Jeg skal si svetten sila når jeg/vi klatret opp lia, for den var bratt! Men hva gjør vel det når det var blekker så langt øye kunne se. Etter vennskaplig krangling over hvor "god" form vi var i tok det ikke lang tid før vi hadde hver vår flotte bukett.
Tips hvis du skal ut å plukke: husk strikk til å ha rundt bunten. Da blir alt så mye enklere når man skal ned fra lia igjen....
Det har vært litt trått på håndarbeidsfronten den siste uka. Har strikket et par pulsvanter som Pinneguri har laget mønster til. De er overlevert den nye eieren, en kollega av meg, som øyeblikklig tok dem i bruk, selv om vi snakker mai og sol fra blå himmel. Noen fryser jo bestandig......
På syrommet er jeg igang med to strikketøyposer. Det er egentilg utrolig hvor kjekke de er. Nå har jeg funnet ut at jeg skal ha ei i skapet på jobben, så jeg slipper å drasse med meg strikketøy hver gang jeg skal på jobb.
Jeg har forresten vært på tiggerferd i dag. Turen gikk innom Hanne som hadde stoffet jeg manglet til å få ferdig den siste posen. For jeg har jo ikke noe stoff fra før :o))
17. mai hilsen fra Kari Anne

lørdag 3. mai 2008

Kom mai du skjønne....

Lite blogging for tiden, litt sying og strikking. Jeg har sydd meg enda en oppbevaringspose for div. strikketøy. Stoffet har jeg spart på ganske lenge og nå har jeg endelig tatt hull på det. Er det ikke vakkert?
Tildastoff inni, noe som gjør den litt stiv. Men den mykner nok litt når jeg får brukt den litt..
Tutt på enden i grønt..
Bildet er tatt ute i sammen med perleblomstene mine
Mønsteret til herligheten står i den siste boka til Lise Bergene
Jeg har stitcha ferdig og sydd ruter så det spruter, men jeg får ikke bestemt meg åssen jeg vil ha det. Det skal bli en løper. Gode venner syns det blir best med to rader ruter på enden, jeg hadde bestemt meg for ingen. Så i mens kikker og synser jeg og lurer på åssen jeg skal gjøre det.
Mens jeg kikker og synser kom det pakke i posten. Delux strikkepinnene fra Getknitted kom dalende ned i postkassa mi her om dagen. Nå strikker jeg alligatorpulsvarmere og et par pinneguripulsvarmere til en arbeidskollega som stadig fryser selv om sommeren så godt som er her
Jeg har lenge bare hatt ei gummihanske. Etter en tur på IKEA så ble jeg overtalt av mitt reisefølge til å kjøpe meg to par hansker for de var så billige, bare 5 kr pr.par. Det skulle jeg aldri ha gjort! Dagen etter takket min gode venn oppvaskmaskinen for seg etter snart 20 års tro tjeneste. Ny er bestilt - kommer på torsdag
Imens vasker jeg opp og synger på den gamle gode oppvasksangen jeg lærte på heimkunnskapen en gang tidlig på åttitallet. Melodi: musevisa
Først må jeg vaske glassene og like etter på
ta kniv og skje og gaffel, og det jeg spiste på
er kopp og skål blitt skittent, jeg vasker også det
og så må jeg ta redskapen jeg laget maten med.
Heisann, hoppsann, oppvasken går lett, nå er jeg snart ved grytene, det skulle mor ha sett
osv.
Det skal nevnes at mannen min tilbød seg å tørke opp, men jeg avslo.
Sist men ikke minst: Sullivan er i finalen i snooker!!
Jeg syns det er veldig morro å se på, mens andre her i huset mener det er som å se oljemaling tørke!

Hilsen fra Kari Anne