mandag 25. februar 2008

Vår i luften = 2 x FO

Har lenge hatt dette vognteppet liggende, uferdig. Jeg skulle prøve å stitche på et ferdig quiltet teppe for å se om det gikk greit kontra å quilte teppet etter det er stitcha. For de som ikke skjønner et kvekk kan jeg prøve å forklare. Noen ganger irriterer det meg at quiltesømmene kommer over det jeg har brodert. Derfor, som den pirken jeg er, blir det veldig mye festing av tråder hvis jeg ikke skal sy over broderiet. Så nå har jeg testa ut og kommet til at det fungerer helt fint å brodere (stitche) til slutt. Dette er et forholdsvis lite teppe ca 60x80 og da er det jo ikke så mye stoff å holde i hånda når midten skal borderes. Teppet blir overlevert til ei stolt farmor i kveld med håp om at det faller i smak hos mottakeren.

Englene er hentet fra boken: An angels story. Skrevet av Annie Downs


Så var det neste FO.
Har hatt disse liggende en måneds tid, noe som jeg regner for en veldig kort tid til å være en UFO på mitt syrom. Men i tidsnød for å rekke fristen på pulsvareralongen, blei de VELDIG ENKELT dekorert.


Da er det bare å håpe på at godværet fortsetter ut uka!
Hilsen Kari Anne

tirsdag 12. februar 2008

Klar for ny strikkekafe!

Min eldste søster og jeg var på strikkekafe i går og skal på strikkekafe i morra. Jeg har bitt meg merke i at hun ofte har strikketøyet i en liten plastpose eller bare løst i veska. Hva annet hun har "slengende" i veska er et helt annet kapittel, men jeg syns det ikke tar seg helt ut. Derfor har jeg sydd denne til henne:Sånn ser den ut inni:Sånn ser lomma ut:


Håper hun blir fornøyd med valg av farger og at den er stor nok. Jeg har testa den ut og den rommer to nøster 100 gram sokkegarn og pinnene kan både stå på høykant og nesten ligge på tvers. Lagde den med vilje litt "bløt" sånn at den fint kan rulles sammen og legges ned i veska.


Jeg har frihåndsquilta herligheten og låsen er sydd i etter Lise Bergene metoden.


Kari Anne

torsdag 7. februar 2008

Sea mineral mittens

Endelig ferdig!! Jeg er veldig fornøyd om dagen. Vottene blei fine, forkjølelsen er snart over og jeg har hørt ferdig Luftslottet som sprengtes av Stieg Larsson.
Bare det at jeg har hørt ei bok som det tok 23 timer og 20 minutter å bli ferdig med er jo en bragd bare i seg selv. Det hele begynte før jul. Boka i papirformat har liggi og ventet på meg. Grunnet mye å gjøre på jobb før jul ville jeg spare boka til jeg kunne kose meg med den. Romjula kom og gikk og jeg fikk lissom aldri begynt å lese. Etter jul var det revytekster og sanger som skulle pugges, det passer dårlig med ei spennende bok som man ikke får lagt fra seg. I kassa på RIMI stod boka som digibok (lydbok). Som sett, så kjøpt, og nå hørt. RÅBRA!!!!!

Jeg skal på strikkekafe i Tønsberg til onsdagen og da tenkte jeg at jeg skulle ha med meg et par ferdige votter, alle tråder festet og greier..
Holder på med å legge opp til et par pulsvarmere med en farge som jeg kan strikke på til onsdagen.
Mønsteret til vottene finner du her:

http://www.freewebs.com/spillyjane/Sea%20Mineral%20Mittens.pdf

Vottene mine er strikket i Lanett.

Kari Anne