mandag 28. januar 2008

Solen skinner og himmelen er blå!

Da er det bare å gå ut med kamera og ta noen bilder. Legger ut bilder av ting jeg har hatt ferdig en stund men ikke tatt bilder av før.

Calorimetry eller pannebånd som jeg kaller det har jeg strikket fire av. De ble gitt bort til jul og bursdager og har et igjen selv. Det er egentlig utrolig siden jeg pleier å gi bort alt jeg lager..

Oppskriften er her: http://www.knitty.com/ISSUEwinter06/PATTcalorimetry.html

Her fant jeg en norsk utgave som hjalp meg igang :

http://blogg.hobbyboden.com/lindan/index.php?cat=1483

Legg hodet på skakke og lat som at bildet står på høykant!!!!

Ikke tale om at det vil inn den rette veien, roter med klokken, du lissom. Har knota med det nå en halv times tid og gidder ikke mer!

Mappen har jeg sydd mange av. De er laget etter inspirasjon fra Lise Bergene. Stitchery er hentet fra Leannes House. Størrelsen er akkutat passe til et nøste og fem pinner.



Sånn ser den ut inni. Lomma er mest til pynt, men kjekk å feste nåler i når det er sysaker jeg har i den.

Forstatt ledige plasser på pay i forward for å si det sånn!!!

Har tenkt litt på at det jeg lager ikke er no fint siden det er ingen som melder seg på. Kan jo også hende at det er mange som har vært med på dette før og ikke har lyst på en runde til. Håper i alle fall at det kommer noen på før jeg får min "gave" fra Badegakka!!

Ut i det fine været igjen, noen ganger er det en fordel å begynne på jobb klokka tre :o)

Solskinnshilsen fra Kari Anne

søndag 20. januar 2008

Pay it forward

Fant en veldig hyggelig invitasjon hos http://frkbadegakk.blogspot.com/. Det hele går ut på å gi noe videre, i håp om å på den måten forandre verden. Den er inspirert av filmen Pay it forward fra 2000, der den lille gutten tror på det gode i menneskene, og ønsker å forandre verden ved å sende en god gjerning videre.

Slik fungerer håndarbeidsvarianten:"Jeg vil sende en håndlaget gave til de tre første som legger igjen en kommentar i bloggen min, og som spør om å få delta i en Pay it forward(PIF)-utveksling. Jeg vet ikke hva gaven vil bli ennå, og det er ikke sikkert du vil motta den verken i morgen eller i neste uke. Men jeg lover deg at du skal motta den i løpet av de neste 365 dagene. Det eneste jeg ønsker at du skal gjøre for meg er at du gir det samme løfte i din egen blogg."Verden blir kanskje ikke forandret ved at jeg gir vekk hjemmeproduserte saker, men pakker i posten får folk til å smile, og et smil kan gjøre en grå dag grønn. Jeg vil derfor inviterer de tre første som kommenterer på denne posten til å være med på utfordringen. Du kan selvsagt kommentere uten å dermed melde deg på. Bare gi meg et hint om du har lyst til å være med, så tar jeg kontakt

Hilsen Kari Anne

torsdag 17. januar 2008

Bursdag = pakke


Jeg har to søstre, til bursdagen fikk jeg en flott tulipanbukett av min lillesøster og av min storesøster fikk jeg garn. Lanett og mønsteret til http://www.freewebs.com/spillyjane/Sea%20Mineral%20Mittens.pdf Det beste av alt er at jeg også fikk strikkepinner, og ikke hvilken som helst strikkepinner. Dette må være rolls roys i strikkepinneverden. Kom i svart etui og hadde rundpinner med løse kabler, ble jeg fortalt mens jeg satt stum og tok på de vakre pinnene. Jeg fikk ikke hele settet altså, seks stk pinner nr. 2,5 og er veldig fornøyd med det!Poenget er at de er aldeles nydelige å strikke med!! Følelsen kan bl.a. sammenlignes med:
Å ta av slalomstøvlene etter en hel dag i bakken,
17. mai på ettermiddagen når du endelig kan ta av den litt for trange bunaden,
Gå opp en lang tung bakke og fortsatt ha pust på toppen, osv.
Nå er det ei stund siden jeg har stått slalom, hatt på meg bunad og gått opp en bakke uten å være svimmel på toppen, men jeg husker følelsen.......
Nå skal jeg lissom komme med navnet på herligheten og hvor de kan fås kjøpt og alt det der, men det står helt bom stille!! Ikke tale om jeg kommer på navnet!!! Kan det være at jeg akkurat er blitt et år eldre???
Kommer tilbake til saken, med håp om at noen er så snill og hvisker meg idet i en kommentar......

onsdag 9. januar 2008

Pulsvarmere for januar.

Har meldt mag på pulsvarmeralongen på Hobbyboden. Første par ut er disse som er strikket i pt5, farge: brun 631. Jeg brukte litt under et nøste på et par.
Strikket det engelske mønsteret, med telefonhjelp av min søster http://inghild.weblogg.no/
som jeg regner for å være en ekspert på engelske mønster! :o)
Har strikket et par til uten mønster oppå, som venter på pynt.

Hilsen fra Kari Anne

fredag 4. januar 2008

Pulsvarmere

Har strikket 3 par pulsvarmere. (Et par allerede gitt bort). Mønsteret fant jeg på bloggen til Pinneguri http://pinnehobby.blogspot.com/ hun lager så mye flott!! De røde er strikket i Drops Alpaca og de svarte er strikket i Lanett. Begge på pinne 2,5.
Nå krummer jeg ryggen og er i gang med januar utgaven på pulsvarmeralongen på Hobbyboden. Oppskriften jeg valgte er på engelsk - og vi ønsker lykke til :0)
Kari Anne

torsdag 3. januar 2008

Vintervær



Trodde de hadde juleferie enda, men nei, 10 cm nysnø har kommet siste døgnet og jeg har vært ute og måka!






Ser at de har tatt på pysjen, så da blir det vel ikke mer snø på en stund.....

Snømennene er forresten kjøpt i Kiel i høst, vet ikke hvem som produserer de, for hjemmelaga er de ikke. - skal ikke se bort fra at de kan få noen søsken i løpet av året :o)






















Legger også ved et bilde av en sytrådmappe jeg sydde i høst.

Det er et Bare Roots mønster jeg kjøpte hos Katrines Quiltestue








Sånn ser det ut inni!

Mønsteret heter:

Stitchery basket and Accessories, nr 123.

Nettadressen er: http://www.bareroots.com/

Jeg syns det var morsomt å stitche navnet mitt i steden for hva som var på orginalmønsteret.


Denne ville også være med.
Kleenexholder sydd i musestoff fra lageret mitt. Kan ikke huske hvor jeg kjøpte stoffet.....









Hilsen fra Kari Anne







tirsdag 1. januar 2008

Nyttårsforsetter!

Nytt år - nye muligheter!

Starter 2008 med ny blogg. Legger ved et bilde av et uferdig hekleprosjekt fra 2007 med håp om at det blir ferdig i 2008. Mønsteret er hentet fra det franske bladet marie clairè. Vet ikke om det er fra 2006 eller 2007 men det skal jeg finne ut. - Må bare finne litt mer ut av dette med å blogge - importere bilder - og finne noen prosjekter å legge ut på siden min. Jeg krysser fingrene og håper det beste...

Godt nyttår ønskes dere alle fra

Kari Anne